Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

úterý 10. července 2012

Motáme se v kuchyni - vařené vepřové maso


Suroviny:
  • vepřové maso (s kostí)
  • cibule
  • mrkve
  • pepř
  • nové koření
  • sůl
Postup výroby:
  • maso vložíme do podtlakového hrnce
  • vodou zalijeme maso v podtlakovém hrnci, tak aby bylo celé ponořeno
  • vložíme cibule (počet dle chuti, např. 2 na 0,5kg masa)
  • vložíme mrkve (počet dle chuti, např. 2 na 0,5kg masa)
  • nasypeme nové koření (dle chuti, např. 7 kuliček na 0,5kg masa)
  • nasypeme pepř (dle chuti, např. 7 kuliček na 0,5kg masa )
  • osolíme (dle chuti)
  • hrnec uzavřeme a vaříme přibližně 45 minut
  • po uvaření vytáhneme maso na talíř
  • zbylý obsah použijeme jako základ polévky (vývaru), postupně ochlazujeme do studena
Servírování:
  • podáváme osolené s chlebem



Žádné komentáře:

Okomentovat