Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

pondělí 11. srpna 2014

Richmondské zápisky, díl 15, 11.8.2014, 69 to jistí

Pondělí se neslo opět ve znamení nákupů. Za čtrnáct dní v Richmondu jsem díky dobrým duším zjistil, kam chodit nakupovat zeleninu i další potraviny, tak abych si pak nemusel stěžovat, že ve Státech není nic k sehnání. Naopak, začal jsem zkoušet potraviny, které vůbec neznám, zejména zeleninu:

  • American sweet onion - obří žlutá cibule, sladce vůbec nechutná. Dokud jsem nezačal psát tento příspěvek, tak jsem ani netušil, že její specialitou je absence štiplavosti. To budu muset vyzkoušet :-)
  • Turmeric - na účtence chybně uvedený jako "tumeric root". Když jsem ho dnes kupoval, tak jsem naprosto netušil, co to je. Vypadalo to jako špinavá mikromrkev a to za 10USD/lb (více než 400Kč/kg). Na večeři jsem kousek vyzkoušel a chutí mi to vzdáleně připomínalo nepovedenou petržel zkříženou se zázvorem, prostě nic moc. Během praní (o tom za chvíli) mě překvapilo, jak mám šíleně žluté ruce a to i přestože jsem si je umýval mýdlem. Opět až při psaní tohoto příspěvku jsem se sám dověděl, co jsme to koupil. No jo, kurkuma... Kdo by to byl řekl :-) Samotná chuť kurkumy ani v podobě koření není kdovíjaká, ale kari by se bez ní neobešlo a při výčtu přisuzovaných pozitivních vlivů na lidské zdraví se tají dech...

Přijde mi to vcelku zábavné nakupovat věci o nichž netuším, co jsou zač. O trochu méně zábavný mi přijde opačný scénář, vím co chci koupit, ale netuším jak tomu tady říkají :-) Od kolegy jsem už zjistil, že Olomoucké syrečky asi ani neseženu, ale i takový tvaroh jsem zatím nepotkal a asi bych mohl pokračovat s dalšími potravinami. Naopak jsem našel další nečekané potraviny, co třeba tekuté vaječné bílky bez tuku a cholesterolu? :-) BTW dalším nečekaným bylo zjištění kolikže peněz nechám za rybičky - neskutečně málo, klidně pod 1 USD, což ostře kontrastuje s cenou zeleniny, která je 2-3 krát vyšší než v Čechách...

To je věc, když se sejdou čtyři chlapi ke společnému praní v hotelové prádelně. Myslím, že to musel být pohled k popukání a ty naše zasvěcené diskuze o praní :-) Nicméně nejlepší okamžik přišel, když jsme vyprané prádlo hodili do sušičky a po 20 minutách se u něj společně sešli. Ve stejném okamžiku přišla totiž nějaká Američanka vyprat si své prádlo, už přítomnost čtyř chlapů v tak malé místnosti ji dost překvapila. Možná ji to i dost rozhodilo, Libor jí musel poradit kam nasypat prášek na praní. Vzápětí pochopila, že nemá drobné na zaplacení pračky, po návratu z recepce ji pro změnu radil Kuba, kam má ty mince nacpat :-) BTW asi nikoho nepřekvapí, že mi pračka sežrala ponožku, přeci jenom jde o univerzálně platný zákon vesmíru, pračky jsou původci všech nepárových ponožek a basta!

Mezi praním a sušením jsem si skočil do posilky. Ne že bych šel tak do sebe, ale po příjezdu do hotelu jsem si všiml, že posilovnu zkrášluje povedená slečna. Naskočil jsem tedy na eliptical a nestačil se divit, vydržel jsem asi o polovinu déle než obvykle a to jsem makal ještě větší intenzitou než kdy jindy... Ne, vážně toto nemá nic společného s 69 z titulku :-) V ten okamžik jsem si uvědomil jednu důležitou věc, proč že budu v Richmondu jen tloustnout a neučiním své tělo svalnatější. Motivace, jak jsem jen mohl zapomenout, bez ženské motivace prostě nejsem schopen makat. A co si budeme povídat Státy nejsou Čechy...

A co ta 69? Jo byla, ale nečekejte žádné pikantnosti, o naprostou většinu Američanek bych si totiž neopřel kolo a to ani to půjčené :-) Toto číslo mi přišlo být tím nejlepší pro nastavení teploty klimatizace v pokoji zatímco jsem se vydal na společné praní :-) A ano bavíme se o °F a ne °C :-) A teď vůbec nevím zda to pomohlo, vždyť ani nevím jaká je to teplota ve °C. Nicméně za dva týdny jsem klimatizaci ještě nepouštěl, celodenně větrám (byť je to zakázané) a občas neroztahuji závěsy, aby mi sem nesvítilo, ale stejně je tu děsné teplo a dusno, ostatně jako všude v Richmondu :-) 

Žádné komentáře:

Okomentovat