Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

čtvrtek 7. srpna 2014

Richmondské zápisky, díl 11, 7.8.2014, Deep Run Park

Deep Run III je název kancelářského komplexu, ve kterém pracuji. Svůj název nepochybně zdědil po nedalekém parku Deep Run :-) Ve čtvrtek nadešel čas, abych se do něj vypravil, na Google Street View si člověk může prohlédnou krásu tohoto parku, jenže... skutečnost není taková, jaká se zdá ve virtuálním světě. Skoro paranoicky podezírám Google z toho, že svoji tříkolku do parku poslal naprosto záměrně v krásném podzimním slunném odpoledni. Zkusím vám vysvětlit proč:
  • slunečné počasí - čím více světla tím lepší fotografie (hodně zjednodušeně)
  • pozdní odpoledne - slunce nízko nad obzorem, tj. teplejší barvy, pěkné stíny
  • podzim - barevné listí, listí a jehličí na zemi zakrývá nechutný bordel
Tak to vidím já, sice je park poměrně pěkný, ale díky pohybu mnoha lidí je plný odpadků, mnohé části vypadají spíše jako jako prales nebo smetiště... Na druhou stranu najdete zde i louku s téměř anglickým trávníkem. K mému údivu zde neroste příliš hub, na které jsem se těšil. Ale zase jsme objevil nemálo míst k relaxaci, které doufám využijeme s kolegy - ať už altánky s posezením a veřejnými grily, basketbalové hřiště, fotbalové hřiště a nebo posilovací nářadí - hrazdy, žebříky apod.



Z Deep Run Park jsem pokračoval v projížďce, namířeno jsem měl do lesa u dálnice. Po cestě mě už pěkně štvalo skřípající kolo, když jsem hned u silnice uviděl čerpací stanici nabízející službu výměny oleje. Dlouho jsem se nerozpakoval a zastavil jsem se tam a poprosil mechanika, zda by mi nedal trochu vyjetého oleje. Poněkud jsme si nerozuměli, takže mi prvně dával vazelínu, ale podařilo se mi ho přesvědčit, že chci opravdu olej. Nakonec to dopadlo tak, že vzal olejničku s novým olejem a namazal mi řetěz :-) Zjišťuji, že "obyčejní" lidé ve Státech jsou dobrosrdeční. Zároveň mě varoval, že jezdit bez zadní blikačky není rozumný nápad, protože: "There are many crazy drivers here..." Do lesa jsem se nakonec nedostal, asi bych musel zdolat pár cizích pozemků, džungli a řeku... Ale i tak to nebyla zlá vyjížďka.

Večer jsem si u večeře zapnul televizi a zase jsem se nestačil divit. Na rozdíl od českých internetových médií je tu hurikán Iselle mířící na Hawaii hlavní zprávou, což by nebylo nijak zvláštní. Osobně mě však zaujal rozhovor se "senior hurricane specialist" X Y, hned mi hlavou blesklo, zda analogicky s IT existuje pozice "senior hurricane architect" :-) A pak při divokém útěku před reklamami jsem se dostal k "Dating Naked", reality show, kde spolu na střídačku po tři dny randí tři páry a jak už název napovídá, nazí... WTF?


Žádné komentáře:

Okomentovat