Suroviny:
- 1kg čerstvých hub
- 100g anglické slaniny
- 500ml mléka
- 14 rohlíků
- 4 lžíce krupice
- 4 vejce
- 4 cibule
- 16 stroužků česneku
- pepř
- majoránka
- petržel
- sůl
Postup výroby:
- příprava hub a cibule
- očistíme houby
- nakrájíme na kostičky (1cm x 1cm x 1cm)
- nadrobno nakrájíme cibuli
- smícháme houby a cibuli
- směs podusíme (10min - 20min)
- příprava ostatních surovin
- nakrájíme rohlíky na kolečka
- nakrájíme anglickou slaninu na kostičky
- utřeme česnek
- v míse pořádně rozmočíme nakrájené rohlíky v mléce
- přidáme ostatní suroviny do mísy
- důkladně vše rozmícháme
- příprava směsi
- podušené houby přidáme do mísy k ostatním surovinám
- důkladně vše promícháme
- pečení houbovce
- předehřejeme troubu na 200°C
- vysoký plech vymažeme sádlem
- připravenou směs vlijeme do plechu a rozetřeme
- pečeme přibližně 1h
Servírování:
- podáváme teplé nebo studené
Žádné komentáře:
Okomentovat