Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

pátek 3. srpna 2012

La Vita è bella

Nejen kvalitní filmová podívaná, ale zejména nehynoucí pravda. No dobře, asi si to můžu dovolit říct ze svého pohledu, mnozí by na to měli značně rozdílný názor, přesto nemůžu nepoužít slova klasika: "Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je všechno, co se proti tomu dá dělat." :-) Život je krásný, i když člověk dělá kraviny, jako že poslední dobou se mi daří... Některé je lepší nezmiňovat, na jiné raději ani nemyslet, důležité je však poučit se a pokusit se o nápravu. Sice nevím zda dnešní snaha o srovnání se k něčemu povede, 2 série shybů na max, 4 série Jean-Baptiste Tribouta (bohužel jen 3x2b a 1x2a), pár kliků, otevřená přihláška do "Klubu sráčů" :-), čokoláda s vločkami a nad to hodně krát "už je to tak"... Ale pro začátek to není špatné, přivedu se do, v přírodě oblíbeného, stabilního stavu s minimální energií, doženu spánkové deficity a pak začnu používat hlavu k jiným účelům, než k prorážení zdí...

A když už jsme u pohybu, tak na toto místo velice rád vlepím text z Wikipedie o Emilu Zátopkovi, který pobavil Et a mě bude inspirovat v příštím roce, kdy plánuji svůj první maraton:


"Běžel ho poprvé v životě a zvítězil. Jeho strategie pro maraton byla jednoduchá: držet se Jima Peterse, britského držitele světového rekordu. Po úmorných prvních patnácti kilometrech, kdy už Peters věděl, že přecenil své síly, se ho Zátopek zeptal, co si zatím o závodu myslí. Překvapený Angličan řekl Zátopkovi ve snaze ho zmást, že "tempo je dost pomalé”. Čech tedy prostě zrychlil, Peters závod nedokončil a Zátopek nastolil nový olympijský rekord."

BTW na vítězství, ani rekordy vážně hledět nebudu. Nepočítám-li vítězství nad sebou samým, které jsou pro mě stejně ta nejdůležitější...


Žádné komentáře:

Okomentovat