Suroviny:
- bublanina
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru (krystal/krupice)
- 1 hrnek mléka (polotučné)
- 0,5 hrnku oleje (slunečnicový)
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- borůvky (množství dle chuti)
- drobenka s oříšky
- 2 množství hrubé mouky
- 1 množství cukru (moučka)
- 1 množství másla
- 1 množství vlašských ořechů
- 1 vanilkový cukr
- drobenka
- 2 množství hrubé mouky
- 1 množství cukru (moučka)
- 1 množství másla
- 1 vanilkový cukr
- vymazání plechu
- máslo/sádlo
- hrubá mouka/krupice/strouhanka
Postup výroby:
- příprava bublaniny
- do mísy vložíme všechny suroviny, kromě borůvek
- v míse důkladně všechny suroviny promícháme
- příprava drobenky s oříšky
- vlašské ořechy pomeleme
- v talíři důkladně promícháme všechny suroviny
- příprava drobenky
- v talíři důkladně promícháme všechny suroviny
- vysypání plechu
- plech potřeme rozpuštěným máslem/sádlem
- vysypeme moukou/krupicí/stouhankou
- pečení bublaniny
- předehřejeme troubu na 200°C
- připravenou směs vlijeme do plechu a rozetřeme
- rozetřenou směs posypeme borůvkami
- nakonec zasypeme drobenkou
- pečeme přibližně 0,5h na 180°C
Žádné komentáře:
Okomentovat