Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

úterý 16. září 2014

Richmondské zápisky, díl 51, 16.9.2014, o chuti, nechuti a psaní

Už dlouho jsem měl chuť napsat zápisek o chuti a nechuti psát richmondské zápisky a vzhledem k tomu, že čas nám vytyčený ve Státech se pomalu naplnil, není lepšího okamžiku než to udělat právě teď. Mnoha, možná i všech, dále zmiňovaných témat jsem se již dříve aspoň okrajově dotkl a teď se jim pokusím dát nějaký řád...

Proč mám chuť:
  • Jednou si to po sobě možná přečtu a třeba si tak vybavím nějakou "událost", no a vzhledem k tomu, že to ve Státech bylo především o poznání/poznávání jde vesměs o příjemné události a tak to bude snad i příjemné.
  • Třeba se najde jeden jediný člověk, který se při čtení nad něčím pousmál a pak to celé mělo smysl.
  • Chtěl jsem si aspoň jednou zkusit psát deník, mít břitvu na krku a muset každý den něco sepsat, no ano, přiznávám, někdy jsem psal dopředu a někdy zpětně (asi jako teď), ale vesměs to byla každodenní řehole (přeci jenom mi psaní jde asi tak jako pádlování, rozuměj "vůbec").
  • Psaní je tvůrčí proces a naplňuje mě o mnoho více, než pasivní činnosti jako je čtení a nedej Bože koukání na televizi.
  • Rutina, některé rutiny mi přijdou jako velice rozumné, zvlášť když se staví proti konzumu, pohodlnosti a lenosti.
  • Stále se něco děje, stále je o čem psát.
Proč nemám chuť:
  • Pár lidí mě "dokoučovalo" k poznání, že hromada činností, kterým věnuji neskutečně mnoho času nemají absolutně žádný význam a že moje "v budoucnu se mi to bude nepochybně hodit" není ve skutečnosti tak nepochybné :-) Už mnohokráte jsem jim dal za pravdu, takže třeba je to úplně zbytečné, nikdy si to již nepřečtu.
  • Co když to nikoho nepobaví, pak to zřejmě nemělo smysl.
  • Žere mi to neskutečně mnoho času, který jsem mohl věnovat cvičení, čtení, ...
  • Jednou možná dvakrát jsem měl pocit, že není o čem psát, ale to jsem se šeredně mýlil, každý den se něco objevilo :-) Ale ten pocit, že není o čem psát působil slušnou nechuť.
Na vše ostatní nechutě a chutě jsem asi zapomněl, pokud bych si vzpomněl, tak je dopíši, bude to takový dynamický článek :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat