Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

pondělí 27. června 2016

Roženecko-pasecký ground handling aneb větru bylo stále dost

Úlohou větru v neděli nebylo nic jiného, než poslechnout mé přání, aby se příliš neodchyloval od matematických modelů... No, nevyšlo to. Ze západu se stal téměř čistý sever, aspoň, že síla přibližně sledovala předpověd. A tak byl plán Křižovice nahrazen ne tolik lákavou, avšak ani ne tolik obavuhodnou lokalitou Roženecké Paseky/Štarkov. Ale i to, co se na první pohled zdá nějaké, může být trochu jiné...

Tak předně mi přišlo sympatické, že mě to stálo jen 10km/pár minut cesty, sympatická byla i skutečnost, že nepršelo a nefoukal vítr, tedy při našem příjezdu a dokonce začalo vykukovat slunce... O trochu horší se zdála býti to, že louka nebyla posekaná, že bylo mokro a že začal foukat slušný vítr v nárazech ještě než jsme vyšplhali na kopec, který nebyl až zas tak malý, jak jsem si prve (nad mapou) říkal :-)

Chvíli jsem rozmýšlel, zda to nezabalit, ale pak jsem se rozhodl poslat křídlo do vzduchu křížákem s úmyslem zabalit to v případě tom, že by to vypadalo jako v pátek večer na Olešnici, kdy jsem se více smýkal po zemi než létal :-) Kupodivu to nebylo tak zlé, takže jsem to otočil po kopci dolů a rozběhl to, pravda vítr mě hnal na remízek poměrně velkých stromů vlevo, ale rychlá korekce pravou řidičkou a trochu tahu správným směrem mi pomohlo vyhnout se dostatečně, pravda vítr foukal trochu z jiné strany než jsem chtěl a musel (remízky po obou stranách) běžet, ale celkem v normě. Ještě pár kroků a byl jsem ve vzduchu, proti větru jsem něco málo nastoupal, takže jsem to otočil, že trochu posvahuji, po větru to byl celkem fičák, takže další otočka, přeci jenom v lese jsem to nechtěl zavěsit a o pár chvil později raději dolů. Sice se mnou nárazy větru tu a tam pěkně zacvičily, ale nic co by se nedalo ustát (usedět?).

Po přistání jsem rychle vyběhl na kopec s úmyslem dát si druhý sletík/rádoby hoblovačku svahu... Vítr se netišil, spíše naopak, nevím zda za to mohlo slunce, které se v roztrhaných mracích začalo objevovat čím dál častěji nebo něco jiného... Každopádně jsem nehodlal čekat na další zhoršení situace a skočil jsem do toho s tím, že to raději co nejdříve zabalím a pojedu na houby na kole :-) Intenzivnější rozběh znamenal rychlejší odlepení od země a zakrátko mě to slušně poslalo pár metrů vzhůru až jsem se trochu lekl... Tentokrát se mi chvíli dařilo celkem pěkně hoblovat svah. Raději jsem však nedělal žádné blbosti a pokorně zase přistál, nechtělo se mi však příliš válet křídlo v mokré trávě, takže jsem se pokusil udržet křídlo nad hlavou a zbylých 100m k auto docupitat tímto způsobem. Tu a tam se do mě opřel vítr tak, že jsem už už namotával řidičky, sem tam jsem se divoce proběhl při větším klapanci, který mi zbořil náběžku, chvíli jsem se smýkal z kopce dolů (docela efektivní skluz kopce na trávě) a zbytek doby jsem se připadal jako Harapes... Zlá věc se však podařila, spolu s Jáňou jsme sbalili křídlo a vyrazili k domovu.


Žádné komentáře:

Okomentovat