Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

pondělí 8. července 2013

Z Vysočiny do Prahy na kole aneb bez cyklotras zato s úsměvem

Během čtvrteční cesty z Prahy na Vysočinu jsem si asi nedal dost do těla na to, aby mě nenapadla ta zvrhlá myšlenka - vrátit se v neděli do Prahy na kole, jak jinak také přepravovat kolo než po jeho vlastní ose? Ne, varianta autem nebo vlakem mi očividně nepřišla dost dobrá :-)

Poučen předchozím výletem jsem se rozhodl pro pár změn... Žádná cyklotrasa, pojedu po silnicích nižších tříd a pak po hlavních tazích, nepojedu navlečený v zimním oblečení (je léto, no aspoň by mělo být), energetický gel nechám doma (copak je doba železná, abych tahal železnou zásobu), místo půl litru čaje tři čtvrtě litru vody (na Vysočině se voda dá pít bez převaření, na rozdíl od Prahy), místo půl kila ovesných vloček asi tak 100g (větším množstvím vloček na sucho bych se tak maximálně udusil).

A jak to vypadalo? Nuda, šeď a nuda. Vlastně krom příjemných zastávek na zmrzlinu v Golčově Jeníkově a Tehovci (zmrzlina z Opočna) stojí za zmínku jen několik málo momentů. Prvním je nový osobní rekord v nepití, 163km během necelých 6h jízdy na slunci jsem zvládl s pouhým tři čtvrtě litrem čisté vody (no dobře, ty dvě malé zmrzliny bych měl také počítat, tj. plus necelých 200ml). Druhým je posun tolerance těla vůči fyzické námaze zapřičiněný čtvrtečním celodeňákem, pokud jsem tři dny zpět měl nohy prkenné po 60km, tak dnes jsem neměl významnější problém ani po 160km... a to mi přijde fajn a divný zároveň :-) Třetím je vhodnost a nevhodnost cyklooblečení respektive cyklistické vložky v kalhotách. Čtvrteční etapu dlouhou 242km jsem přežil bez vložky a stejně tak mé pozadí, byť to nebylo bez ztráty kytičky... Nedělních 163km jsem jel v cyklokalhotách s vložkou a byl to mnohem nepříjemnější zážitek... Tak nevím, zdá se mi, že jsou sedla, na kterých se lépe jezdí s vložkou a pak taková, na kterých to jde lépe bez nich, teď do toho vnést nějaký řád a logiku :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat