Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

pondělí 15. července 2013

Motáme se v kuchyni - brokolicovo-houbový krém

Suroviny:
  • 500g brokolice
  • 100g sušených hub
  • 150ml polotučného mléka
  • 1l vody
  • 1 kostka slepičího bujónu
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • čili 
Postup výroby:
  • příprava brokolice
    • brokolici umyjeme a rozdělíme na košťál a růžice
    • očištěný košťál oloupeme a nakrájíme na menší části
    • růžice rozdělíme na co nejmenší části
  • příprava krému
    • do hrnce nalijeme 1l vody a přivedem k varu
    • přidáme 1 kostku slepičího bujónu
    • do hrnce vhodíme nakrájený košťál, téměř všechny růžice, sušené houby
    • vaříme asi 30min
    • v hrnci mixérem rozmixujeme brokolici (košťál i růžice) s houbami
    • ve sklenici rozkvedláme 1 polévkovou lžíci hladké mouky v 150ml mléka
    • zalijeme mlékem s moukou
    • přidáme čili koření, sůl a pepř
    • vhodíme zbylé růžice
    • důkladně mícháme a krém jen přihříváme aby nezačal vřít
    • za 10min můžeme podávat


Žádné komentáře:

Okomentovat