Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

úterý 17. března 2015

Sugar blues (Cukr blog)

Po čase, nakonec ne tak šíleně dlouhém, jsem opět zavítal do kina. Skoro jako na Pálavě, společně se čtyřmi ženami :-) Kupodivu však vůbec nejde o ženy, ale o něco, co je jen o trošičku méně sladké - cukr :-)

Nemá cenu snažit se převyprávět celý film, takže jen ve stručnosti o čem že to je, nebo tedy možná spíše o tom, co jsem si odnesl já... Cukr je zabiják a škodí (titulek jak z bulváru, že? :-) na mysli mám jednoduché rafinované cukry v jistém množství...). Tento názor asi nebude rozporovat většina doktorů, dietologů i dalších (konec konců jde zejména o to "JISTÉ")... Ve filmu je však uznán vinným za řadu nemocí (cukrovka, možná i rakovina a mnohé další) na základě "vědeckých" důkazů, které jaksi stojí v opozici vůči "oficiální" medicíně, která se tváří, že takové důkazy neexistují...  K tomuto nosnému tématu se přidává neméně zajímavé téma lobbingu potravinářských podniků, napojení odborníků (kteří rozhodují o tom, co je zdravé a nezdravé) na tyto společnosti a vůbec o tom, jaké jsem stádo ovcí (co je proti tomu nakousnuté jablko ;-))... To vše se odehrává v rámci intimního pohledu do soukromí režisérky bojující s těhotenskou cukrovou.

Vše co vidíme, slyšíme a čteme je třeba brát poměrně kriticky, ale i přesto a nebo právě proto vám doporučuji vidět danou věc z více úhlů pohledu a tento dokumentární film je k tomu jak stvořený...

Po zhlédnutí filmu jsme dostali příležitost zapojit se do diskuze o filmu a výživě jak s autorkou, tak se specialistkou na zdravotní prevenci a výživu, Margit Slimákovou. Diskuze ještě pozvedla přínos celého večera o další úroveň výše. Děkujeme! Zajímá-li vás váš život, vaše zdraví, stravování a nebo jste-li pasáčkem krav (pardon, ovcí, v horší případě ovcí) vřele vám tento film doporučuji.

Žádné komentáře:

Okomentovat