Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

středa 25. března 2015

Brno, hlavní město světa aneb o skalních fanoušcích

Středu 25. března mi ozvláštnil koncert oblíbené Mňágy, která zavítala do jihomoravské metropole. Titulek zápisku, původně zamýšlené úvahy, no spíše drobné brožury, tak ano, přiznejme si to, prapůvodně rigorózní práce :-) pouze reflektuje párkrát zopakovaný vtípek Petra Fialy, frontmana Žďorpu a tedy i Mňágy (asi) ;-)

Samotný koncert nechám neposkvrněný, takže se nejspíše nedovíte, že hráli např. Hodinový hotel a natož pak, že se mi celé vystoupení nad míru líbilo... To čeho se chci dotknout, nebo aspoň se zmínit o... jest skalní fanouškovství. Asi bych si toho vůbec nevšiml, neboť ve společnosti dostatečně velkého počtu lidí roste přímo úměrně pravděpodobnost výskytu někoho nenormálního... Jestli si teď ukazujete prstem na můj blog, tak vězte že "potrefená husa nejvíc kejhá" :-) a prst schovejte, ne, sekat ho vážně nemusíte, žijeme přeci ve vyspělé demokracii a vůbec násilí nechť nesílí, nechte ho doma, nebo ho běžte vyběhat, to je přeci cool! My se vrátíme k těm podivným lidem, z kterých se možná rekrutují někteří skalní fanoušci... Proč říkám "možná"? Protože usuzuji z pozorování posledních dvou koncertů a to je trochu málo pro jakoukoliv hodnověrnou statistiku (za předpokladu, že vůbec nějaká hodnověrná existuje :-)), takže ve skutečnosti možná jenom plácám a jde o regulérní náhodu... Náhodu, že na každém z koncertů šlo zpozorovat skalního fanouška v první řadě, který vzhlíží k pódiu jako k Olympu... V jednom případě na své bohy zíral a na konci je de facto nutil k podání ruky u čehož zářil jako nízkotlaká sodíková výbojka... V případě druhém zpěvák dokonce znal obdivovatele jménem a publiku prozradil, že si nenechá ujít žádný jeho koncert... Oba tito fandové jsou v mé hlavě nerozlučně spojeni konopným lanem (ne vážně trávu nehulili) podobně jako je ve světe reálném spojuje jejich výstřednost, takové to, že si řeknete, že ten člověk je divnej... Pozor, nemělo by to vyznít nikterak pejorativně, co já vím, třeba to jsou géniové s IQ > 150, nebo dokonce dobří lidé, ale co naplat, jsou divní!

Kde končí intro, tam měla začínat moje vědecká práce, ale jak už u mě bývá zvykem, dal jsem přednost jinému z asi 1.618.314,15 svých zájmů :-) Takže jen nadhodím hypotézy pro její zamýšlenou praktickou část, kterou si během roku 2015 každý můžete sám zpracovat a o výsledky se se mnou podělit :-)

První hypotéza - "Divní lidé mají větší sklon stát se skalními fanoušky"

Druhá hypotéza - "Skalní fanoušci mají větší sklon stát se divnými lidmi"

Třetí hypotéza - "Mnozí zaměňujeme důsledky a příčiny"


Vědě zdar a pavědám zvlášť! PS: Bruste Occamovi břitvy :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat