Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

pondělí 29. října 2012

Poprvé na CZJUGu

29.10.2012 jsem se poprvé zúčastnil  setkání Pražské Czech Java User Group, které se uskutečnila na půdě Matematicko-fyzikální fakulty Karlovy Univerzity. Proběhli zde dvě zajímavé přednášky - Introducing Dependency Management into a Legacy Project (Pavel Novák, CA Technologies) a Hack into your compiler! (Jaroslav Tulach, Oracle). Setkání sponzorovala firma Anywhere, díky které se příchozím dostalo občerstvení v podobě pizzy (ta studená šunkovo-žampionová nebyla sice nic moc, ale darovanému koni na zuby nekoukáme, že) a Coca Coly.

Asi poprvé v životě jsem viděl Malostranské náměstí, kde sídlí výše zmíněná fakulta UK, opravdu kouzelné místo, zvláště v podvečer a zejména pak večer, kdy se místo oprostilo od turistů. Stejně tak jsem poprvé v životě navštívil akademickou půdu UK, ano, neméně působivé místo (a navíc mají pěkně schody, moc dobře se po nich běhá :-) )

První přednáška byla fajn, získal jsem se pár podstatných znalostí o Apache Ivy. S díky bych však poděkoval a spokojeně zůstal u Mavenu, tedy nemít aktuálně na rukou mravence... :-) Volnost je sice fajn, ale vzhledem k rozdílnosti přístupu jednotlivých programátorů, nestačí dle mého názoru jen naroubovat na Ant dependency management a myslet si, že se tím vyřeší problémy legacy projektů... Myslím si, že zde je potřeba nasadit zbraně typu "convention over configuration" á la Maven, tečka!

Druhá přednáška byla ještě více fajn. Přednáška Jardy Tulacha (architekt NetBeans) dva roky putovala po světe než se jí dostalo pozornosti v Čechách. Motala se okolo "annotation processorů", NetBeans, API, aspektů, apod. Opět šlo o témata, se kterými jsem se setkal pouze okrajově a tak jsem si rád vyslechl mnohé detaily. V tomto případě byly detaily doprovázeny živými demo projekty, které smysluplně doplňovaly poutavé vyprávění.

Žádné komentáře:

Okomentovat