Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

pondělí 26. ledna 2015

Motáme se v kuchyni - tvarohová koláčobábovka s ovocem, vol. 2

Suroviny:
  • 250g nízkotučného tvarohu
  • 1 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 polévková lžíce másla (tuku na pečení)
  • 1 banán
  • ananasový kompot
  • broskvový kompot
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva
  • 1 čajová lžíce skořice
  • na špičku nože kyseliny citronové
  • 1 čajová lžíce vanilkového cukru
  • na špičku nože badyánu
Postup výroby:
  • do mísy nasypeme polohrubou mouku, cukr, kypřící prášek do pečiva, kyselinu citronovou, vanilkový cukr, badyán
  • suroviny v míse důkladně promícháme
  • do mísy přidáme tvaroh, med, máslo (tuk na pečení), kousky ananasu z kompotu, na kolečka nakrájený banán
  • suroviny v míse důkladně promícháme
  • tukem vytřenou bábovkovou formu vysypeme krupicí
  • těsto vlijeme do bábovkové formy
  • broskve nakrájíme na tenké plátky a naklademe na povrch těsta
  • ovoce posypeme skořicí
  • formu vložíme do předehřáté trouby (200°C) a pečeme na 160°C přibližně 45min
  

Žádné komentáře:

Okomentovat