- 250g nízkotučného tvarohu
- 2 polévkové lžíce polohrubé mouky
- 1 polévková lžíce medu
- 1 polévková lžíce třtinového cukru
- 1 polévková lžíce másla (tuku na pečení)
- 1 banán
- 2 hrušky
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- 1 čajová lžíce skořice
- na špičku nože kyseliny citronové
- na špičku nože citronové kúry
- 1 čajová lžíce vanilkového cukru
- několik kapek mandlového aroma
Postup výroby:
- do mísy nasypeme polohrubou mouku, cukr, kypřící prášek do pečiva, citronovou kúru, kyselinu citronovou, vanilkový cukr
- suroviny v míse důkladně promícháme
- do mísy přidáme tvaroh, med, máslo (tuk na pečení), mandlové aroma
- suroviny v míse důkladně promícháme
- tukem vytřenou bábovkovou formu vysypeme krupicí
- těsto vlijeme do bábovkové formy
- banán a hrušky nakrájíme na tenké plátky a naklademe na povrch těsta
- ovoce posypeme skořicí
- formu vložíme do předehřáté trouby (200°C) a pečeme na 160°C přibližně 45min
Žádné komentáře:
Okomentovat