Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

pátek 23. ledna 2015

Motáme se v kuchyni - tvarohová koláčobábovka s ovocem

Suroviny:

  • 250g nízkotučného tvarohu
  • 2 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru
  • 1 polévková lžíce másla (tuku na pečení)
  • 1 banán
  • 2 hrušky
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva
  • 1 čajová lžíce skořice
  • na špičku nože kyseliny citronové
  • na špičku nože citronové kúry
  • 1 čajová lžíce vanilkového cukru
  • několik kapek mandlového aroma

Postup výroby:

  • do mísy nasypeme polohrubou mouku, cukr, kypřící prášek do pečiva, citronovou kúru, kyselinu citronovou, vanilkový cukr
  • suroviny v míse důkladně promícháme
  • do mísy přidáme tvaroh, med, máslo (tuk na pečení), mandlové aroma
  • suroviny v míse důkladně promícháme
  • tukem vytřenou bábovkovou formu vysypeme krupicí
  • těsto vlijeme do bábovkové formy
  • banán a hrušky nakrájíme na tenké plátky a naklademe na povrch těsta
  • ovoce posypeme skořicí
  • formu vložíme do předehřáté trouby (200°C) a pečeme na 160°C přibližně 45min

Žádné komentáře:

Okomentovat