Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

sobota 27. prosince 2014

Únava, potvora podbízivá

Sobota, nebo který že to byl den, patřila opět běžkování a kdo by to byl řekl, že sněhu nebylo o nic více než předešlého dne. Plán byl jednoduchý - dát si malé kolečko - NMNM - Hotel Ski - Cihelna - Vlachovice - Sklené - Tři Studně - Medlov - Kadůvek - Kadov - Nad Kuklíkem - Kuklík - Studnice - Pohledec - NMNM.

Na cestu jsem se vydal znovu s rozedněním. Ač teploměr upozorňoval na teploty padlé pod -6°C, nebylo třeba se bát, vítr totiž zahálel, takže pocitově bylo mnohem tepleji než předešlého dne.

Ještě při stoupání k Cihelně od Hotelu Ski jsem si užíval lehké mlhy a bláznivě jsem se domníval, že bych si na kopcích mohl užít povedené inverze. Ale mé tempo nebylo konkurenceschopné a tak nenažrané mraky zahalily do svých závojů i nebe nade mnou a vůbec, pokazily tak iluzi přívětivého počasí.

Vlachovice a Sklené mi dosvědčí, že nejsem jediný blázen na Vysočině, mi podobní po sobě zanechali nemálo stop :-)

V Kadově jsem se nezastavil, nedal jsem si Kadovánek, a i přesto jsem se luxusně rozsekal. Při jednom sjezdu se mi nečekaně rozjela prkénka (rozuměj, dřevěné potvory letěly snad 20km/h :-)) tedy do okamžiku, než jsem oběma zaparkoval v krtinci, který jsem neviděl. Diracův impuls mám rád skoro všude, jen ne na běžkách... Skokové zpomalení z dvaceti na nulu jsem neustál ač jsem do poslední chvíle bojoval, fyzikální zákony mě zkrátka zdolaly a já šel po hubě přímo k zemi... Na poslední chvíli jsem aspoň dostal špičky lyží do strany a nezabodl jsem si je do břicha :-)

Po polovině stoupání z Kuklíku na Studnice jsem netypicky sundal běžky, zprvu kvůli makadamovému povrchu a pak kvůli podmáčeným vrcholovým partiím . Když jsem opouštěl les, tak se mi před očima zjevily nejen Studnice, ale i spoře oděné usměvavé mladé běžkyně, které zde absolvovaly týdenní soustředění. No a tohle vím jen protože děvčata byla pronásledována smečkou borců, mezi nimiž byl i Jánin brácha. Ten mě, po zjištění odkud že valísovětskám, nazval bláznem :-) Není nadto, když vás takto označí někdo, kdo běží oděn v letních botách a maximálně tak podzimním oblečení v 20cm navátého sněhu... :-) Aby toho nebylo málo, sotva zmizeli běžci, potkal jsem skupinku důchodců, kteří se mě se zájmem hned ptali, zda není poněkud málo sněhu na běžky :-) Naučeným pohybem jsem vykopl svá prkénka a poznamenal jsem, že mě to netrápí, poněvadž sedlám sovětské kameňačky... Toho se okamžitě chytl jeden z důchodců a oznámil mi, že jsou to vzácné kousky, které se prý mění za Kneissly :-) Hmmm, možná jsem z nich neměl nadělat třísky, že? Ale vzápětí se přiznal, že sám zlomil minimálně troje :-)

Po dojezdu mě znovu přepadla únava a žravá... Což nepovažuji za nejšťastnější, vzhledem k tomu, že v noci jedu do Švýcarska a čeká mě minimálně 500km za volantem...

Nakonec nečekaně mapa, 26,5km s 600m stoupání... Juchůůů!


Žádné komentáře:

Okomentovat