Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

neděle 14. prosince 2014

Víkendové treky a první lyžování v sezóně

Poslední víkend se nesl ve znamení pohybu, Juchůůů! Podařilo se mi opět dostat na malou pěší vycházku po Vysočině, tentokráte zcela netypicky s mámou. V podstatě jsme obešli Paseckou skálu a podívali se nad Studnice. Ne nezajímavou byla skutečnost, že v okolí skály leželo poměrně hodně sněhu, tedy aspoň ve srovnáním s širokým dalekým okolím, které postrádalo téměř jakékoliv stopy sněhu - běžkařsky smutný prosinec. Naši trasu si můžete prohlédnout na mapě. 5,5km se 170m stoupání a stejně tak klesání.

Poslední roky si pomalu a neradostně zvykám na sněhovou nedostatečnost mé milované Vysočiny a na úmornou snahu místních organizátorů sportovních událostí (často celosvětového významu) vyrobit dostatečné množství sněhu technického. Letošní zimu je to skoro nemožný úkol, dní s teplotami, které by umožňovaly chod sněhových děl bylo pomálu... Přesto jsem neodolal pokušení se na dřevěná prkénka aspoň na chvíli postavit. Nakonec to skončilo několika výjezdy, ať už mluvím o sjezdovce či běžeckém stadionu, po kterém jsem kroužil do zblbnutí - co jiného by vás také mohlo asi tak potkat na kolečku dlouhém odhadem tak 300m :-)

Konec víkendu jsem prožil opět už v Brně, ale ani tam mi neušla možnost zapojit své svaly. Plánovaný výlet s Lenkou do Žebětína, kde nás čekal badminton s Pájou a Oldou, byl další milou turistickou akcí. Vzhledem k tomu, že jsem tu a tam vymyslel zkratku - rozuměj cestu delší zato však horší a vzhledem k tomu, že jsem se na místo srazu dopravil po svých, padlo příjemných 19km s půl kilometrovým převýšením viz mapa. Možná by stálo za to zmínit, jak moc mi nešel badminton, až jsem byl sám překvapený :-) Asi bych na tom měl pracovat...



Žádné komentáře:

Okomentovat