Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

čtvrtek 26. března 2020

Pečeme vánoční cukroví - vanilkové rohlíčky s příchutí pomeranče

Suroviny:
  • 200g másla
  • 250g hladké mouky
  • 125g mletých mandlí (bez slupky)
  • 100g moučkového cukru
  • vanilkový cukr
  • špetka soli
  • kůra z jednoho pomeranče (jen oranžová část), šťáva z jednoho pomeranče, cukr

Postup výroby:
  • pečení
    • důkladně promícháme všechny sypké suroviny
    • přidáme máslo
    • důkladně promícháme
    • z kusu těsta vyválíme tyč
    • tyč nařežeme na tyče délky 5cm (popř. dle chuti)
    • pečeme plný plech v předehřáté troubě na 180°C po dobu asi 6 minut
  • obal
    • smícháme pomerančovou kúru, šťávu a takové množství cukru, abychom vytvořili de facto sirup
    • po upečení ještě teplé rohlíčky namáčíme do sirupu
    • klademe na oschnutí na pečící papír

Žádné komentáře:

Okomentovat