- 200g másla
- 250g hladké mouky
- 125g mletých mandlí (bez slupky)
- 100g moučkového cukru
- vanilkový cukr
- špetka soli
- kůra z jednoho pomeranče (jen oranžová část), šťáva z jednoho pomeranče, cukr
Postup výroby:
- pečení
- důkladně promícháme všechny sypké suroviny
- přidáme máslo
- důkladně promícháme
- z kusu těsta vyválíme tyč
- tyč nařežeme na tyče délky 5cm (popř. dle chuti)
- pečeme plný plech v předehřáté troubě na 180°C po dobu asi 6 minut
- obal
- smícháme pomerančovou kúru, šťávu a takové množství cukru, abychom vytvořili de facto sirup
- po upečení ještě teplé rohlíčky namáčíme do sirupu
- klademe na oschnutí na pečící papír
Žádné komentáře:
Okomentovat