Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

neděle 22. března 2020

O tom, co mě vážně netěší - když si po sobě někdo nepřečte návod ani jednou, i ty Brute Thule?

Je s podivem, kam se člověk dostane, neumí-li číst. To jsem se chtěl nejprve něco málo dovědět o švédské firmě Thule, než se do ní opřu. Jenže Wikipedie ne a ne nabídnout mi něco jiného než záhadný severský ostrov. Už už jsem si myslel, že svůj název odvozují z řecké mytologie, když v tom... Společnost Thule, svastika ve znaku, skupina, kterou Hitler proměnil v NSDAP... No a pak se mi divte, že Thule jakožto skutečnou společnost vidím jako jiho-švédskou company založenou ve městě Hitler-Stop v přijatelném roce 1942 a to se podržte, panem Thulinem. V tomto okamžiku mě přestalo bavit moje tragikomické bádání a bez vědomí toho, odkud že odvozují své jméno se vrhněme přímo na věc samotnou.

Ano, většina manuálů stojí za starou belu, takže proč si brát na paškál zrovna Thule? Prostě měli smůlu, jejich dokumentace bohužel nevyčuhuje z řady průměrnosti a tuposti, nicméně jejich výrobky, a nebo aspoň PR hrající na notu kvality, výjimečného designu, ano. Když si k tomu připočítáte i prémiovou cenu, nezbude vám než se z toho zklamání vypsat. Takže dávejte přiměřený pozor.

Cituji dokument "Thule_Urban_Glide_2_Thule_Urban_Glide_2_Double_v3.pdf" a to přestože si vůbec nekupuji kočárek pro dvojčata:
  • Tento výrobek nepoužívejte, dokud si nepřečtete celou uživatelskou příručku a dokud jí neporozumíte. V případě nedodržení pokynů výrobce hrozí vážné zranění nebo i smrt pasažéra či cyklisty.
    • OK, takže jestliže tomu rozumím správně, kdokoliv, kdo si nepřečte a neporozumí uživatelské příručce výše zmíněného kočárku pro dvojčata, může způsobit smrt NÁHODNÉHO cyklisty? Tak to potěš....
    • OK, kde hledat vysvětlení? Snad pomůže anglická verze: "Read and understand entire owner’s manual prior to use. Failure to comply with the manufacturer’s instructions can lead to serious injury or death of the passenger/rider." Inkriminované slovo "rider" totiž nemusíme jisto jistě překládat pouze jako cyklistu, co třeba takový řidič či jezdec, tj. nejspíše ten, který kočárek tlačí...
  • Tento produkt není vhodný k použití při běhu či jízdě na bruslích.
  • NEBEZPEČÍ PÁDU v důsledku převrácení. Chcete-li vozík použít při běhu, zajistěte přední kolo v režimu pro kondiční běh nebo namontujte schválený set Thule pro kondiční běh.
    • OK, takže zatímco první odstavec o sportovním kočárku určeným pro běh, inline brusle apod. tvrdí, že k tomu vůbec není určený, tak následující odstavec, říká, že právě pro tyto činnosti je třeba přední kolo přepnout do režimu "pro kondiční běh". Takový oxymóron, není-liž pravda.
    • OK, tady nám anglická verze moc nepomůže, poněvadž překlad vypadá vcelku správně: "This product is not suitable for running or skating. FALL HAZARD from tip over. When used for running ensure front wheel is locked in jogging mode or approved Thule jogging kit is installed."
Škoda, je mi z toho smutno...


Žádné komentáře:

Okomentovat