Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

středa 5. října 2016

ZLM 2016 - koulařský sedmiboj aneb po druhé na lize bez snů a ambicí

Svým způsobem lze považovat za tragické, kterak jsem se letos vykvajzl na Žďárskou ligu mistrů. Zatímco ona během roku dospěla do 14. z 16 disciplín, já se nepohybem a leností, což se mimochodem odrazilo v jediné letošní ligařské účasti, propracovat/profáral na dno svých sil a vytrvalosti. Přemýšlím, jak si tedy vysvětlit, že jsem se vydal na atletický stadion v NMNM zaházet si 7,26kg těžkou koulí a to ještě na sedmero krkavců, pardon, způsobů, vždyť ani ženu ani květinu a stejně tak ani krkavce neuhodíš, natož tak těžkou kouli, že jsem ji měl problém ze země zvednout.

No za vším hledej ženu, za vším dobrým :-) Koulařskou ligu jsem sice měl okázale poznačenou v kalendáři, ale to by se dalo říct o všech letošních disciplínách a přesto jsem na většině z nich chyběl. Ale jak už jsem řekl, vlastně napsal, hledej ženu a najdeš ženu, máš-li štěstí, popř. nejsi-li jiného vyznání (na mysli jistě nemám otázky víry). Přestože jsem hodlal zasvětit celé zlehka deštivé nedělní dopoledne hledání nového sjezdařského vybavení pro celou rodinu, nakonec se tak nestalo, poněvadž mě Janička notifikovala o právě probíhajících závodech a já si nejen že vzpomněl, ale dokonce se rozhodl vyzkoušet si to...

No a jak jsem na tom byl? No přeci báječně, tedy když nebudu trapně komentovat svoji váhu atakující 90kg hranici :-) Pravdou jest, že celý rok 2016 se cítím dosti bídně, k tomu si připočítejte moje již snad půlroční necvičení na hrazdě, nachlazení, které mě provází poslední týden (dokonce jsem si byl nucený vzít sick-day v práci) a lehce se vám objeví kýžený pohled na věc. O sobotním vyčerpáním z paraglidu, elektrokola, práce na pozemku, kola, paraglidu a noční procházky asi netřeba se obšírněji rozepisovat...

Na ligu jsem logicky nebyl přihlášený a novoměstský atletický ovál mě spatřil zhruba půl hodiny před koncem koulařského klání. Avšak to na lize nevadí, organizátoři jsou skutečně frajeři, jde jim o sport a já nezažil, aby si nikdo nezazávodil "jen" kvůli tomu, že se vykašlal na tu svoji jedinou povinnost - přihlášení se... Díky!

No a jak se mi vedlo? Trága, tak se tomu myslím říká. Počítal jsem s tím však, takže mě to nepřekvapilo... Ale že bych se vůbec nedivil, to se také nedalo říct. Koulařský sedmiboj jsem ještě nezkoušel, takže jsem pouze slyšel o tom, co mě čeká. Vlastně jsem tu byl sbírat zkušenosti a ustanovit si nějaký rozumný osobák, který pak budu moci později, snadno, překonat :-) A čemu jsem se podivil? 

Třeba tomu, že:
  • jsem nemohl uzdvihnout kouli ani pravačkou
  • jsem vrhl pravačkou asi o 4m nebo nedej bože o 7m méně než na gymplu :-)
  • jsem si při jednom vrhu poslal kouli nad sebe a že mi málem spadla na záda
  • jsem si hejbl bederní páteří
  • jsem nebyl schopen vrhat levou rukou
  • jsem byl slabší než jsem čekal
Tak si tak. Až na drobná lokální zranění jsme to přežil, takže se mohu vesele těšit na příští rok a lepší výsledky :-) Lize zdar!

PS: Do příštího roku se vypláču ze svého 27. místa se součtem 41,83m a trochu potrénuji :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat