Motáme se v kuchyni - Feta & Olive scones
Suroviny:
- máslo - pro vymazání
plechu
- 400g self-raising flour (dal jsem polohrubou + sáček kypřícího prášku Vitana na 0,5kg mouky)
- 85g másla
- 40g černých oliv bez pecek (nasekat)
- 40g na slunci sušených rajčat v oleji (odvodněné + nasekat), měl jsem normálně sušení, pultový prodej Albert
- 85g feta syru (odvodněný +
rozdrobit), dal jsem balkánský (dnes jsem se díval v Bille - feta 4x drahý,
podobné nutriční hodnoty, chuťově přirozeně nevím)
- 200ml mléka + mléko na
potření buchet (dal jsem polotučné a množství dle toho kolik se mi zdálo, že
potřebuje těsto...)
- mletý černý pepř
- sůl
Postup:
- předehřát troubu na 220°C (zapnout Remosku), vymazat plech máslem
- přesít mouku, osolit,
opepřit, přidat máslo a rukama zpracovat
- do těsta vmíchat nasekané olivy,
rajčata, feta sýr, dolévat mlékem, aby bylo těsto vláčné
- vyválet z toho 8
bochánků, pomazat je mlékem
- vložit bochánky na plech a péct 12-15min (já
pekl asi 30-40min v Remosce :-))
Žádné komentáře:
Okomentovat