Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

pátek 1. února 2013

Motáme se v kuchyni - Feta & Olive scones

Suroviny: 
  • máslo - pro vymazání plechu 
  • 400g self-raising flour (dal jsem polohrubou + sáček kypřícího prášku Vitana na 0,5kg mouky) 
  • 85g másla 
  • 40g černých oliv bez pecek (nasekat) 
  • 40g na slunci sušených rajčat v oleji (odvodněné + nasekat), měl jsem normálně sušení, pultový prodej Albert 
  • 85g feta syru (odvodněný + rozdrobit), dal jsem balkánský (dnes jsem se díval v Bille - feta 4x drahý, podobné nutriční hodnoty, chuťově přirozeně nevím) 
  • 200ml mléka + mléko na potření buchet (dal jsem polotučné a množství dle toho kolik se mi zdálo, že potřebuje těsto...) 
  • mletý černý pepř 
  • sůl 
Postup:
  • předehřát troubu na 220°C (zapnout Remosku), vymazat plech máslem 
  • přesít mouku, osolit, opepřit, přidat máslo a rukama zpracovat 
  • do těsta vmíchat nasekané olivy, rajčata, feta sýr, dolévat mlékem, aby bylo těsto vláčné 
  • vyválet z toho 8 bochánků, pomazat je mlékem 
  • vložit bochánky na plech a péct 12-15min (já pekl asi 30-40min v Remosce :-))

Žádné komentáře:

Okomentovat