Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

středa 20. února 2013

FajVka škodí zdraví

Na začátku bych měl vysvětlit tu fajVku, tak asi tahle - buď je výsledkem vrozené oligofrenie a nebo je výsledkem získané oligofrenie, vyberte si dle libosti, či libovosti frajera...

A teď už k podstatě věci, asi bych měl těch pár nadhozených slov trochu okomentovat. V úterý jsem se podivuhodnou souhrou náhod ocitnul ve společnosti lidí sdružených pod jménem Nike+ Run Club, to je jako ta fajfka. A zbývá vysvětlil, proč škodí zdraví, no ona sama ne, ale běhání po Praze plné výfukových zplodin a cigaret není bezesporu zdraví příliš prospěšné. Ptáte se tedy proč jsem se ho účastnil? No pokud neptáte, tak dál  rozhodně nečtěte.

Je celkem srandovní, že na každou věc se lze dívat mnoha pohledy, stejně tak na výše zmíněný klub, který v Praze (a nejen jí) každotýdenně provozuje běžecký trénink. Kde začít? Do rozumné struktury své (a nejen své) myšlenky neuspořádám, takže zcela náhodně v duchu kritického myšlení.

Je skvělé, že je tu klub, ve kterém můžete běhat/trénovat pod vedením profesionálů úplně zadarmo. No ono to tak úplně zadarmo není, jde především o sociální marketing, jehož cílem je prezentovat fajfka značku, její aplikace pro mobilní telefony, a přirozeně podpořit prodeje fajfka čehokoliv. Jak se toho dosahuje? Cest je mnoho, jen naznačím - fanouškovská FB stránka (přihlašování na tréninky apod., zkrátka snaha získat fanoušky a co nejvíce jejich údajů), organizované běhy přímo z prodejny - snaha o získání zájmu lidí zvenčí (lidé okolo vidí tlupu lidí vybíhat z fajfka obchodu, trenéři i někteří jiní mají na sobě fajfka věci, tlupa lidí ženoucí se historickým centrem Prahy je pozornost-přitahující, ...), snaha přitáhnout zájem lidí z klubu (nabízené slevy, propagace zboží, pozvánky na závody, ...).

Je skvělé, že se člověk potká s hromadou lidí s podobným zájmem. No to jo, ale je třeba nezapomínat, že jde o neznámé lidi s různými cíli. Přeci jenom malá skupina kamarádů popř. kolegů z práce může být bezpečnějším prostředím. Což se ovšem přirozeně nevylučuje s možností, že z členů klubu se postupně stane skupina výše zmíněných kamarádů.

Je skvělé, že člověk potká hromadu ženských, ...udýchaných a zpocených :-) Pokud chcete okukovat ženské, tak raději jděte do obchodních center, kde narazíte na načančané a navoněné pindulíny.

Běhání je zdravé. No jak kdy a hlavně jak kde. Odmyslím-li si neodmyslitelné, běh na tvrdém a často nerovném podkladu (různé typy dlažby), který oslovuje zejména klouby, tak tu stále zůstávají různé bordely ve vzduchu. Matička stověžatá je jedna velká hnusná kotlina plná výfukových zplodin a dalších jedů z cigaret všech bezohledných spoluobčanů. Krásně si o tom můžete přečíst na Neviditelném psu, případně dohledat nespočet věděckých výzkumů na toto téma. Aneb běh třeba i jo, ale chtělo by to i čistý vzduch.

Trénujete běh pod vedením profesionálů. No třeba jo, ale ověřte si nejprve jejich kredit. Nikoho z ničeho neobviňuji, ale špatná rada je horší než žádná rada :-)

Díky hromadě lidí máte větší motivaci sportovat. No třeba to platí pro většinu lidí. Nicméně, pokud tomu tak je, tak rozhodně nepracujete na své vůli. Příjemný pocit z překonání sebe sama je leckdy k nezaplacení, na to nezapomínejte :-)

Pravidelnost tréninku je jedním z nejdůležitějších faktorů. To bezesporu, ale něco vás to stojí, co třeba flexibilitu a co třeba nutnost cestovat do centra Prahy, což zase může znamenat nezanedbatelné množství zbytečně vyhozeného času...

Asi bych takhle ještě chvíli mohl pokračovat, ale pro zamyšlení to stačí... Co Barbie? :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat