- 500g brokolice
- 150ml polotučného mléka
- 1l vody
- 1 kostka slepičího bujónu
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- čili
Postup výroby:
- příprava brokolice
- brokolici umyjeme a rozdělíme na košťál a růžice
- očištěný košťál oloupeme a nakrájíme na menší části
- růžice rozdělíme na co nejmenší části
- příprava krému
- do hrnce nalijeme 1l vody a přivedem k varu
- přidáme 1 kostku slepičího bujónu
- do hrnce vhodíme nakrájený košťál a téměř všechny růžice
- vaříme asi 20min
- v hrnci mixérem rozmixujeme brokolici (košťál i růžice)
- ve sklenici rozkvedláme 1 polévkovou lžíci hladké mouky v 150ml mléka
- zalijeme mlékem s moukou
- přidáme čili koření, sůl a pepř
- vhodíme zbylé růžice
- důkladně mícháme a krém jen přihříváme aby nezačal vřít
- za 10min můžeme podávat
Žádné komentáře:
Okomentovat