Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

neděle 18. března 2018

ZLM 2018 - short track s ostrými noži, v pohodě, bez výmluv a přesto špatně

Po roce je tu reparát na Žďárské lize mistrů v rychlobruslení. Loni jsem to dost podcenil, za to letos jsem měl "příkladnou" přípravu, měsíc před závodem jsem byl dvakrát bruslích. Navíc jsem nelenil, tedy vzpomněl jsem si na přísloví "o líné hubě" a poprosil tátu, aby mi nabrousil brusle, kterým toto již nějakou dobu chybělo. Po sobotním nočním odpočinku po náročné padesátce v Orlických horách na běžkách jsem se cítil i celkem dobře, takže nebylo nač se vymlouvat a já se těšil na led.

Skoro jako vždy patří poděkování Láďovi, který mě vzal na zimák autem, navíc mě nechal řídit jeho auto. Teď přemýšlím, proč se o něj nebál, že by ho prodával a tak mu na něm už nesejde? :-) Kdo ví? Registrace do 6. rozjížďky proběhla bezproblémově stejně jako zahřátí a strečink, na který jsem předešlého dne záměrně zapomněl. ;-) Pro tentokráte nezbylo moc prostoru na nějaké velké rozbruslení, což mě ze začátku lehce trápilo, do okamžiku, kdy jsem se postavil na nabroušené brusle... To vám byla krása! Dokonce jsem se cítil dobře při přešlapování, v zatáčkách a pouze na rovině jsem nebyl schopný vymačkat ze svých bruslí dlouhý stabilní skluz.

V kontextu těchto informací mě celkem překvapuje, že jsem málem promeškal start, nevím jak k tomu vůbec mohlo dojít. Ale naštěstí počkali, nicméně tato drobnost mě stála klid při přípravě na start. Řeklo by se, jaký start, vždyť jde jen o postavení bruslí na led, ale to mi právě vůbec nešlo, pořád mi ty brusle nějak utíkaly a než jsem je stihl uklidit (resp. nestihl jsem to vůbec), bylo odstartováno a já nějak tak netušil, zda ten pokyn znamenal jeď nebo něco jiného... No vzhledem k tomu, že druhý Láďa byl najednou metr před startovní čáru, došlo mi, že bych také mohl vyrazit. Kupodivu jsem mu i do první zatáčky stačil, pak už ne.

Jako každý rok se i letos ukázalo, že krátké rozbruslení malou rychlostí se ani zdaleka nepodobá tomu, co se děje při sprintu ve větší rychlosti, s ostatními pod bruslemi a hlavně rychle přicházející únavou. Přestože mi brusle držely dobře, přestože jsem se cítil v pohodě, přestože led nevypadal tragicky, jak mi každý rok připadá, tak to dopadlo dosti mizerně. S časem 47:22s se zařadím opět hluboko do pole poražených (27. pořadí) a nezbývá než ocenit výkony všech rychlejších. Trochu se bojím, že letošní mizérie budu pokračovat i v dalším klání na kuželkách... ;-) I tak, sportu zdar!


Žádné komentáře:

Okomentovat