Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

pátek 2. března 2018

Mezi žraloky s golfovou holí a beze strachu aneb bruslení na golfovém hřišti Kaskáda

Je to trochu trapné, v dětství jsem probruslil nemalou část zimy a teď? Po třetí na bruslích a ještě se o tom rozepisuji... No jo, jenže kdy se vám poštěstí bruslit na golfovém hřišti, legálně, bez fízlů v zádech a ještě se dělit se žraloky o ledovou plochu? Ne, slova neslepuji v delíriu ponořen v ethanolových výparech či pokašlávající v dýmu z hulení!

Jak jsem se už zmiňoval minule, Prýgl nedoporučení hodný (byť tam mnozí bruslí a někteří se topí), Mariánské údolí rozhodně fajn, ale ne na bruslení :-) No a pak je tu krom větších či menších ploch jako Žebětínský nebo Medlánecký rybník, golfové hřiště Kaskáda. A to mě rozradostňuje, není zimy, aby svoje greeny bezplatně nenabídla sportuchtivé veřejnosti! Well done! A tak zatímco jsem se tam loni proháněl na běžkách, letos došlo na zmíněné brusle. Pravda, ono už tak moc nejde o Brno, ale těch pár kilometrů navíc za to stálo.

Takovou pohodu jsem už dlouho nezažil. Někdy po 18h jsme sedli s Janičkou do auta a možná už ve čtvrt na sedm vystupovali na nemalém parkovišti na golfu. V duchu sockares jsem nesl plastovou krabici s bruslemi, skoro jak nějaký údržbář... No a pak konečně, staré známé rybníky. Jestli nesou nějaká jména, tak to vážně nevím, stejně bych si stěží zapamatoval všech 13... Na rozumné sklouznutí bych to viděl na čtyři kousky. A tak vzhůru na ten největší, rovnou před restaurací. Asi vás po přečtení titulku nepřekvapí, že se nad zmrzlou hladinou nachází tři plastiky žraloků, které vytváří pěkně ostrou atmosféru. Zvláštní kontrast, šero uhýbající před nocí, božské ticho přerušované pouze pravidelným broušením nožů o led a pak ty vyceněné tesáky... Nádhera. Janička si přivzala na pomoc čelovku, zatímco já tam lehce řezal zatáčky v ambientní polotmě. Luxus. Luxus největší. Přestože v pátek, možná už v noci ze čtvrtku na pátek zapadaly ledové plochy vrstvičkou sněhu, tu to nevadilo... Led jak na zimáku, bez hrbů (no dobře, po tmě a pod sněhem bych je vážně stěží viděl) a slušně rychlý, jaký rozdíl proti tuposti ledu v Mariánském údolí. Ale nejvíc nejlepší, bez lidí! Takže lovci netradičních a v tomto případě i krásných zážitků, vytáčejte číslo caddyho, ať vyklepe všechny drivery a wedge z bagu a nabalí ostré nože. :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat