- 150g syrových jáhel (nebo 500g uvařených)
- 150g hladké/polohrubé kukuřičné mouky
- 1 vanilkový pudink (nebo 40g kukuřičného škrobu)
- voda
- mák modrý (dle chuti)
Postup výroby:
- ve studené vodě propláchneme 150g jáhel
- do vroucích 300ml vody nasypeme 150g jáhel a vaříme do vyvaření vody (přibližně 15 minut)
- uvařené jáhly necháme vychladnout
- uvařené jáhly smícháme s vanilkovým pudinkem a 150g kukuřičné mouky
- do směsi přidáváme vodu, tak aby vzniklo těsto
- z těsta postupně vyválíme válečky a ty rozřežeme (vytvoříme tak šišky)
- do vroucí osolené vody vložíme nakrájené šišky a vaříme je dokud nevyplavou na hladinu (přibližně 5 minut)
- uvařené šišky můžeme krátce orestovat na másle/margarínu
- mák nameleme a posypeme jím uvařené šišky
- osladíme nějakým ovocem popř. sušeným ovesným/kukuřičným mlékem
Žádné komentáře:
Okomentovat