Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

pondělí 28. září 2015

Festival Křídla 2015

"Je krásnej den
my jedem na festival
řídí strejda
kdo by se cesty bál
na fesťáček do zatáček
strejda s námi hejbá
cesta je strmá 
a plná 
nebezpečnejch děr"

...slova wohnoutího songu by si leckdo mohl pobrukovat, když řídí strejda Sabelell. Ale na Křídla do Křídel je to z Města jenom kousek, takže to nemohlo být až tak zlé! Křídla, stejně jako loni, splnila úlohu zachránce nevydařené festivalové sezóny, sláva jejím perutím!

Letos jsem se vydal jenom v sobotu, no co si budeme povídal, krom taháku (letáku ?:-)) toho dne v podobě Poletíme?, mi připadal program plný neznámých interpretů, ale zejména v sobotu očividně nadějných (AKA YT inspekce). Ale jenom hudbou není živ člověk, takže bych nerad opomenul kamarády, se kterými jsme pařili - Radka, Janča, Veronika, Jirka, Aleš... jednoduše stálice dobré zábavy!

Přijeli jsme jen chvíli po 18h, kdy měla hrát skupina MoveBreakers, ale hodně dlouho nebylo ani trošku jasné, zda ten týpek na pódiu mixující songy na MacBooku je onou skupinou... Ale čert to vem, zhruba hodinu pouštěl skvělé kousky (Stelar Parov, ...) O půl osmé konec, jak když utne. Moderátor oznámil, že nám za pár vteřin zahraje skupina MoveBreakers... WTF? Škarohlídky musím na adresu fesťáku poznamenat, že mě štve, když mi někdo svévolně mění navazující plány, aniž by to se mnou prodiskutoval :-) Na pódiu se záhy objevil ten stejný týpek a pár lidí na víc. Jejich vlastní tvorba nebyla zdaleka tak dobrá, jako reprodukovaná hudba, ale na paření dobrý! Během vystoupení zaměstnávaly moji hlavu dvě myšlenky. Jednak světácká nekomerční image borce mixujícího hudbu příkře kontrastující s konzumní uniformovaností představované MacBookem :-) Aspoň, že logo neměl přeškrtlé nebo zalepené jiným logem, což osobně považuji za nejvtipnější (nevím proč to někteří dělají, nezkoumal jsem to, ale pokud je to projev studu za přidružení se ke "stádu", tak moje "nejvtipnější" se stává eufemismem.) A konečně, druhak jsem přemýšlel nad tím, zda se mi líbí zpěvačka nebo je mi odporná :-) Všiml jsme si ji již v davu, před tím, než skupina vystoupila. Ono to ani jinak nešlo, příliš do něj nezapadala, na první pohled bych řekl že je buď šl... nebo zpěvačka :-) Ale zpět k mému dilematu, krásné nohy a tělo, které zabíjela široká ramena, svalnaté ruce a maskulinní gesta předváděná na pódiu. Tento kontrast byl umocněn jemnými dívčími šaty... Nakonec zvítězil pól se znaménkem mínus...

Po hodině se objevily na pódiu nové tváře, dvě... Wattican punk balet, maďarská kukačka s kytaristou. Sourozenecké duo, které hraje ... Vlastně vůbec nevím, co to bylo zač... Byl to vůbec punk? Ale ono stejně jedno je to :-) Za bubny divoce pařící maďarka každou chvíli něco kukala do mikrofonu (anglicky, maďarsky, ...? nevím) a na kytaru ji zdatně sekundoval brácha. Chvílemi to vypadalo na divokou improvizaci... Ať to bylo cokoliv, byl to především parádní odvaz, který mě bezděčně přiváděl k úsměvu. Jen houšť!

Po baletu přibaletil Volant. Přijde mi zvláštní, že jsme na něj ještě nenarazil, no jo, trávím asi moc času za řidítky :-) Skákavé melodie, v kotli se pogovalo o život, takže jsem tam nesměl chybět. Ale jen lehce, další dva dny jsem plánoval zasvětit pěší turistice po horách, takže jsem se nesměl nechat ušlapat :-) Naštěstí jsem byl v kotli s největší pravděpodobností tím nejtěžším elementem, takže to nebyl zas takový problém. A co si budeme povídat, s mojí fyzičkou jsem vydržel v kole jeden song a šel se raději uklidit. Skvělé naladění na hřeb sobotního večera...

Poletíme? Poletíme! Komentáře marné, baví mě, baví mě!

Když opomenu Ladě, které připluli po odeltivších Poletíme? a které jsem neslyšel, mohu paušalizovat a s plným žaludkem označit fesťák za báječný! Takže zase za rok!


Žádné komentáře:

Okomentovat