Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

středa 7. května 2014

Jaký byl Brněnský Majáles 2014

...ve zkratce deštivý, osamocený a přesto dobrý.

Program jsem načal Sto Zvířaty, která jako vždy nezklamala, stejně jako monstrózní hlavní stage, jen ti diváci v dešti nebyli tak úplně zvířata friendly.

Po Sto Zvířatech jsem měl v plánu Mišíka, jen moje nastudování programu jaksi opomenulo kontrolu křestních jmen, takže místo otce syn a místo Mišíka jsem šel raději na Skyline. To je taková kapitola sama pro sebe, slyšel jsem je podruhé v životě, ale nemohu se zbavit rozporuplného pocitu, nějak jim vůbec nerozumím a přijde mi to trochu uhozené, ale zase na druhou stranu jejich vystoupení nepostrádá pořádnou nálož energie, což oceňuji, jo a navíc na ně chodí hromada ženských, tak je aspoň na co koukat :-) Nakonec však největším bonusem byla jediná stage pod střechou, kde jsem mohl trochu uschnout :-)

Pipes and Pints prostě nešlo vynechat, ti punkáči jsou zkrátka nepřekonatelní. Jestliže se lidé na všech stagích krčili pod pláštěnkami a deštníky, tady se pařilo do roztrhání těla bez ohledu na počasí, i kdyby z nebe padaly pověstné trakače, tak to nikomu nevadí a poguje se ostošet... Oproti loňsku bych pokáral organizátory za přesunutí Pipes z pavilónu pod širé nebe a za ten debilní tunel pro elektrické kabely jdoucí prostředkem tanečního bahnitého placu. Díky tomu a počasí byli všichni účastníci koncertu poznamenáni stigmaty rozeznatelnými z velké dálky aneb nic nevynikne jako šlápoty světlého bahna na černých riflích :-) Jo zvlášť ta 10cm od rozkroku ;-) Co vám budu povídat - nářez, po pár minutách pogování mi někdo rozdupl zraněný nárt a vlastně teď jen uvažuji o tom, zda jít na rentgen hned nebo až zítra :-) Ale ani to mě neodradilo od účasti ve ztečích :-) No, po zásluze jsem byl odměněn, při první mě nikdo nabral loktem do lícní kosti, při další jsem se málem poprvé v životě dostal k zemi (na poslední chvíli jsem se udržel na nohách, ale asi jsem se prošel po pár lidech - sorry) a v poslední jsem dostal na druhou lícní kost... Noha byla horší a horší, takže jsem ostatní aktivity raději vzdal, přesto všechno (možná právě proto :-) no to asi ne, ale prostě s tímto se nějak tak počítá) nelze hodnotit koncert jinak než superlativy - neskutečná energie a atmosféra.

Když utichly dudy, přišlo mé jediné velké dilema - Wohnouti (kteří jsou skvělí, naživo jsem je slyšel mnohokrát) a nebo Divokej Bill (kterej je skvělej, ale naživo jsme ho neslyšel). Zvědavost zvítězila a já vyrazil na Billa. Ten navíc hrál pod střechou a hrál úžasně, žádné dlouhé povídání, sázel jednu pecku za druhou. Song "Plakala" jsem celý odskákal, za což mě moje zlikvidovaná noha nadosmrti miluje :-) Prostě nádhera!

Po Billovi nastala hodina bloumání - zašel jsem na Kluse (ještě jsem ho neslyšel), člověk na kterého mají mnozí tak vyhraněný názor a já si zatím neutvořil vlastní... Po pár chvílích vím jen to, že je hrozně ukecaný a mele slušné bláboly... Proto jsem se posunul dál na Inekafe, chvíli zapařil, ale mokrý svetr a zima mě zahnaly zpět pod střechu.

Pod střechou se právě rozjížděli Monkey Business a ač to není můj šálek kavy, asi je to inekafe :-) tak musím uznat, že to nebylo vůbec špatné. Skvělej byl jejich styling - všichni vystupovali v bílých kimonech (no už jsem v něm sám dlouho nešaškoval :-)) a třeba taková Tonya s vyhrnutými nohavicemi a červenými lodičkami... :-) prostě bomba. Stejně povedená byla taneční vsuvka Anny Polívkové.

Lumpárny jsem opustil ještě před koncem představení a vydal se chytnout dobrý flek na Zrní. Překvapilo mě, jak málo lidí na ně přišlo. Bez problémů jsem se mohl postavit v podstatě úplně pod pódium a o to více to stálo za to... Psát, že byli skvělí by bylo nošení dříví hejkalovi do lesa :-) K Zrní mám osobní vztah (ne vážně nemyslím jídlo), jisté písně ve mě vzbuzují krásné vzpomínky a tím ještě umocňují zážitky z jejich vystoupení. Pro mě zlatý hřeb večera.

V nejlepším se má přestat, dobrá rada, kterou jsem opět ignoroval. Hodinu jsem zbytečně čekal na příchod skupiny MIG21 a pak po dvou písních majáles opustil, nějak mi to nesedlo.

Takže za rok na viděnou :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat