Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

pondělí 12. května 2014

Motáme se v kuchyni - hummus

Suroviny:
  • 400/500g sušené cizrny
  • 150g pasty tahini 
  • 4 stroužky česneku
  • 2 čajové lžičky jedlé sody
  • panenský olivový olej
  • římský kmín
  • sůl
Postup výroby:
  • příprava a vaření cizrny
    • cizrnu naložíme na 24h do studené vody 
    • po 12h vodu slijeme a vyměníme za novou
    • těsně před vařením vodu slijeme a cizrnu propláchneme čistou vodou
    • do hrnce nalijeme vodu, přidáme 2 čajové lžičky jedlé sody a cizrnu
    • vaříme 2h
    • necháme vychladnout asi 1h
  • výroba hummusu v míse
    • do mísy přesypeme vychlazenou cizrnu
    • přidáme pastu tahini
    • přidáme utřený česnek
    • přidáme rozdrcený římský kmín
    • přilijeme trochu olivového oleje
    • osolíme
    • rozmixujeme mixérem

Žádné komentáře:

Okomentovat