Motáme se v kuchyni - hummus
Suroviny:
- 400/500g sušené cizrny
- 150g pasty tahini
- 4 stroužky česneku
- 2 čajové lžičky jedlé sody
- panenský olivový olej
- římský kmín
- sůl
Postup výroby:
- příprava a vaření cizrny
- cizrnu naložíme na 24h do studené vody
- po 12h vodu slijeme a vyměníme za novou
- těsně před vařením vodu slijeme a cizrnu propláchneme čistou vodou
- do hrnce nalijeme vodu, přidáme 2 čajové lžičky jedlé sody a cizrnu
- vaříme 2h
- necháme vychladnout asi 1h
- výroba hummusu v míse
- do mísy přesypeme vychlazenou cizrnu
- přidáme pastu tahini
- přidáme utřený česnek
- přidáme rozdrcený římský kmín
- přilijeme trochu olivového oleje
- osolíme
- rozmixujeme mixérem
Žádné komentáře:
Okomentovat