Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

středa 7. května 2014

Motáme se v kuchyni - vařené hovězí v tlakovém hrnci

Suroviny:
  • hovězí maso (hovězí kližka z mladého býčka, 14 dní odleželá)  750g
  • cibule (větší, klidně červená)
  • mrkev
  • bobkový list
  • černý pepř (optimálně celý)
  • sůl
Postup výroby:
  • hovězí maso umyjeme pod tekoucí vodou a odblaníme
  • nalijeme studenou vodu do 1/3-1/2 tlakového hrnce, osolíme a přivedeme ji k varu
  • do hrnce vložíme maso a všechny ostatní suroviny, uzavřeme a přivedeme k varu (ventilem začne unikat pára), pak stáhneme plynový hořák/elektřinu na minimum
  • vaříme 30-40 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat