Postup:
- Dáme vařit vodu v malém hrnci s poklicí, množství vody zvolíme takové, aby se vejce do vody ponořilo celé, ale těsně :-)
- Přivedeme vodu k varu a vejce do vroucí vody opatrně vložíme, např. s pomocí polévkové lžíce.
- Zásadním faktorem pro precizní vejce na hniličku je doba, kterou stráví ve vřící vodní lázni, teoretická doba je přibližně 4-5 minut, já však upřednostňuji následující způsob, řeknu si, že bych si dal vejce na tvrdo, kouknu na hodiny v kuchyni, vzápětí zapomenu do kolika hodin bych měl ta vejce vařit, dělám úplně něco jiného a když si vzpomenu na vejce a vypadá to, že už bude vyvařená veškerá voda, tak hrnec odstavím z vařiče, světe div se, ale je to ten nejjistější způsob jak připravit v mém podání vejce na hniličku.
- Na závěr vylijeme horkou vodu a nalijeme do hrnce vodu studenou.
- V podstatě okamžitě začneme vejce loupat, aby nezchladla příliš. Přirozeně - poctivého nepálí :-)
Servírování:
- Vejce posolíme
- Poctivý chléb namaže stejně poctivým máslem a osolíme
Žádné komentáře:
Okomentovat