- 56dkg hladké mouky
- 5dkg másla
- 2 vejce
- 3dkg krystalového cukru
- sůl
- citron
- mléko
- sádlo
- moučkový cukr
- skořice
- kyselina citronová
Postup výroby:
- příprava těsta
- do misky dáme hladkou mouku, krystalový cukr, máslo, vejce, špetku soli, vymačkáme citron
- za občasného dolití mléka těsto rukou propracujeme, ale necháme ho poměrně suché
- zpracování těsta
- těsto na rozválíme
- z těsta vykrajujeme boží milosti, kolečka a nebo co nás napadne, otvory uprostřed nemusí být nutně dva jakožto součást křesťanské symboliky, nicméně je vhodné nějaké udělat - hodí se to při následném smažení
- příprava posypu
- promícháme moučkový cukr s trochou skořice a špetkou kyseliny citronové
- smažení
- na pánvi necháme roztavit sádlo
- do roztaveného sádla vkládáme výkrojky a smažíme z obou stran dozlatova
- další zpracování
- osmažené boží milosti odkládáme na papírové ubrousky, aby odsály přebytečný tuk
- ještě teplé je obalujeme v posypu
Žádné komentáře:
Okomentovat