Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

středa 30. ledna 2013

Motáme se v kuchyni - Kakyh Inavrovova modifikace božích milostí prababičky Cimrmanovy babičky M. z Lomnice

Suroviny:
  • 56dkg hladké mouky
  • 5dkg másla
  • 2 vejce
  • 3dkg krystalového cukru
  • sůl
  • citron
  • mléko
  • sádlo
  • moučkový cukr
  • skořice
  • kyselina citronová
Postup výroby:
  • příprava těsta
    • do misky dáme hladkou mouku, krystalový cukr, máslo, vejce, špetku soli, vymačkáme citron
    • za občasného dolití mléka těsto rukou propracujeme, ale necháme ho poměrně suché
  • zpracování těsta
    • těsto na rozválíme
    • z těsta vykrajujeme boží milosti, kolečka a nebo co nás napadne, otvory uprostřed nemusí být nutně dva jakožto součást křesťanské symboliky, nicméně je vhodné nějaké udělat - hodí se to při následném smažení
  • příprava posypu
    • promícháme moučkový cukr s trochou skořice a špetkou kyseliny citronové
  • smažení 
    • na pánvi necháme roztavit sádlo
    • do roztaveného sádla vkládáme výkrojky a smažíme z obou stran dozlatova
  • další zpracování
    • osmažené boží milosti odkládáme na papírové ubrousky, aby odsály přebytečný tuk
    • ještě teplé je obalujeme v posypu

Žádné komentáře:

Okomentovat