Suroviny:
- 20dkg polohrubé mouky
- 6dkg moučkového cukru
- 10dkg másla
- 1 vejce
- sůl
- vanilkový cukr
- skořice
- 3 jablka
- 1 polévková lžíce medu
- 25dkg polotučného tvarohu
- plátky mandlí
Postup výroby:
- příprava těsta
- do misky dáme polohrubou mouku, moučkový cukr, máslo, vejce, špetku soli, vanilkový cukr
- těsto rukou propracujeme
- příprava náplně
- jablka okrájíme
- okrájená jablka nastrouháme na hrubém struhadle
- nakrájená jablka co nejvíce zbavíme vody
- takto nastrouhaná a odvodněná jeblka promívcháme se skořicí
- příprava tvarohové přikrývky
- tvaroh promícháme s polévkovou lžící medu
- příprava na pečení
- z těsta v máslem vymazané dortové formě připravíme tenkou "misku" s nízkým okrajem
- "misku" naplníme jablečnou náplní
- celý koláč překryjeme tvarohovou přikrývkou, pozor ať nepřeleze pře okraj "misky"
- posypeme plátky mandlí
- pečení
- předehřejeme troubu na 160°C (případně zapneme Remosku)
- vložíme dortovou formu do trouby (remosky) a pečeme přibližně 45min (dokud nezačne zlatavět tvarohová přikrývka)
Žádné komentáře:
Okomentovat