Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

neděle 10. června 2012

Motáme se v kuchyni - šťáva z černého bezu

Suroviny:
  • 1l vody
  • 1kg krystalového cukru
  • 2dkg kyseliny citronové
  • 1 citron
  • 15 květů bezu černého
  • konzervant
Postup výroby:
  • vodu převaříme a necháme vychladnout
  • do vychlazené vody přidáme kyselinu citronovou a rozmícháme
  • omyjeme květy bezu černého a vložíme je do vychlazené vody
  • citron nakrájíme na kolečka a vložíme do vychlazené vody
  • 24h necháme macerovat v temnu, občas zamícháme
  • scedíme přes dvojitou gázu
  • na 1l výluhu přidáme 1kg krystalového cukru, který necháme za mírného ohřívání rozpustit
  • přidáme konzervant
  • vlijeme do vyvařených lahví a zazátkujeme






Žádné komentáře:

Okomentovat