Suroviny:
- jahody
- banán
- skořice
- máslo
- cukr moučkový na posyp
- 0,5kg hrubé mouky
- 0,5kg polohrubé mouky
- 3 polévkové lžíce krystalového cukru
- 0,5 kostky droždí (21g)
- 1l mléka
- 1 vajíčko
- špetka soli
- příprava kynutého těsta na knedlíky
- do misky prosejeme mouky
- vytvoříme 2 dolíčky
- do jednoho dolíčku
- vsypeme krystalový cukr
- vlijeme trochu vlažné mléko
- nadrolíme droždí
- lehce posypeme moukou
- do druhého dolíčku
- nasypeme špetku soli
- dáme vajíčko
- 10 minut čekáme, než se vytvoří kvásek (na povrchu mléka se vytvoří hnědá pěna)
- smícháme oba dolíčky za postupného dolévání zbytku mléka (není potřeba použít všechno mléko)
- důkladně všechno těsto promícháme, až se přestane lepit na mísu a začnou se vytvářet bubliny
- mísu zakryjeme utěrkou
- na teplém místě necháme přibližně půl hodiny kynout
- vytvoření knedlíků
- polévkovou lžící nabíráme kousky těsta
- na vále z kousků těsta uděláme placky
- do placek vložíme jahody
- zabalíme placky
- vaření knedlíků
- ve velkém hrnci přivedeme osolenou vodu k varu
- knedlíky vkládáme do vařící vody
- uzavřeme pokličkou
- 10 minut vaříme
- pokličku hrnce odděláme
- knedlíky obrátíme
- 4 min vaříme bez pokličky
- uvařené knedlíky poznáme po roztrhnutí jednoho z nich
- rozehřejeme máslo do tekutého stavu
- uvařené knedlíky vložíme na talíř
- na knedlíky nakrájíme banán
- knedlíky zasypeme
- tvarohem
- skořicí
- cukrem
Žádné komentáře:
Okomentovat