Motáme se v kuchyni - bezvaječný hrnečkový perník s marmeládovo-čokoládovou polevou
Suroviny:
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1,5 hrnku cukru
- 2 hrnky polotučného mléka
- 0,5 hrnku oleje
- 1 prášek do perníku
- 1 kávová lžíce skořice
- 2 polévková lžíce kakaa
- 2 polévkové lžíce medu
- 1 vanilkový cukr
- 50g rozinek
- 50g namletých vlašských ořechů
Suroviny na polevu:
- 100g čokolády na vaření
- 50g másla
- 150g marmelády
Postup výroby:
- do mísy nasypeme všechny suroviny a důkladně promícháme
- na polohrubou moukou vysypaný plech vlijeme směs
- vložíme do předehřáté pečící trouby - horní + dolní ohřev, 170°C
- pečeme dokud povrch perníku neztvrdne, přibližně 45min
- necháme vychladnout
- potřeme marmeládou
- rozpustíme čokoládu s máslem
- potřeme čokoládou
- necháme vychladnou
Žádné komentáře:
Okomentovat