Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

středa 1. října 2014

Motáme se v kuchyni - lišková omáčka

Suroviny:
  • 600g lišek (obecné, nálevkovité, žlutavá, ...)
  • 1 velká cibule
  • 1dcl bílého vína (suché)
  • 20g másla
  • 500ml smetany na šlehání 33%
  • 100g Parmezánu
  • bílý pepř
  • sůl
Postup výroby:
  • omyjeme lišky a necháme je okapat
  • nadrobno nakrájíme cibuli
  • na másle osmahneme cibuli do zlatova
  • přidáme všechny lišky a restujeme 5-20min, záleží na množství vody v nich obsažené
  • přidáme bílé víno a necháme jej odpařit
  • přidáme smetanu a několik minut za drobného probublávání vaříme a zároveň celou omáčku zahušťujeme strouhaným Parmezánem
  • nakonec přidáme špetku bílého pepře a osolíme



      Žádné komentáře:

      Okomentovat