Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

středa 30. července 2014

Richmondské zápisky, díl 3, 30.7.2014, drobné problémy všedních dní

Na jídlo jsem si stěžoval již více než dost, ale myslím, že to nebylo poprvé a ani naposledy :-) Po přečtení druhého dílu mých zápisků se mi ozvaly dobré duše, které mi poradily kam vyrazit na nákupy, já je poslech a teď mohu přinést srovnání z mého pohledu:

  1. Target - moje "Tesco", na které jsem si tak stěžoval, jeho návštěvu rozhodně nedoporučuji.
  2. Walmart - notoricky známá obchodní síť, dovolím si tvrdit, že i nám neznalým Evropanům (doufám, že jsem se nikoho nedotkl, myslel jsem především sebe :-)), přeci jen je největší na světě. Zde jsem vcelku bez problémů nakoupil téměř veškeré potraviny, které jsem sháněl. Výběr potravin je asi o trochu větší než v českých hypermarketech, takže nebyl problém vybrat si panenský olivový olej, zelené olivy, zavařené Jalapenos, další celozrnné semolinové špagety a hlavně zeleninu. Ta je přibližně dvakrát dražší než u nás a kvalitou (ano, myslím spíše nekvalitou) plně srovnatelná. Jediné, co jsem nesehnal byly kysané mléčné produkty jako je podmáslí a kefír, ale toto můžeme přičíst na vrub mé angličtině, těžko se hledá něco, co nevíte jak se jmenuje v cizím jazyce :-)
  3. Whole Foods Market - ráj, ráj, ráj! Stojí za to začít retrospektivně, po nákupu sedíme v autě a kolega se ptá, zda jsme si všimli, že v obchodě byli samí lidé evropského typu, dívám se trochu nechápavě, a on dodává, jako že tam nebyli žádní tlouštíci, ale hubení zdravě vypadající lidé :-) "Ne, nevšiml," odpovídám, nemohl jsem totiž odtrhnout oči od regálů... Zelenina, ovoce, čerstvé pečivo, maso, sýry, káva, čaje, potravinové doplňky, víno, pivo a mnoho dalšího neskutečně lákavě vypadajícího. Při pohledu na neskutečný výběr zeleniny a zejména její stav se mi tajil dech... Ano ceny byly možná 3-4 násobné oproti ČR, ale kvalitativně jsme se dostali daleko za hranice dosahu jakéhokoliv supermarketu. Vzhledem k tomu, že jsem měl již nakoupeno, tak jsem sáhl pouze po mrkvi a pak zbytek obchodu hltal očima. Např. jsem poprvé v životě viděl čerstvé Shitaké a další nemalé množství ovoce a zeleniny... Škoda mluvit, další z věcí, které se musí zažít. Shodli jsem se, že být Američany s jejich platem, tak nenakupujeme nikde jinde. BTW i tak asi nikdo z nás nebude mít chuť do konce našeho pobytu zamířit jinam. A to jsem se nezmínil o příjemné prodavačce, která mi odpustila nějaké drobáky, které jsme neměl a se zájmem se zajímala odkud jsem, tak jsme prohodili pár příjemných usměvavých vět. Mimo to jsme ji s kolegou vyvedli poněkud z míry, také si totiž kupoval mrkev a chudák pak nevěděla, zda nejsme nějaký zvrhlý mrkvový gang :-) Ano a to nejlepší jsem si nechal na konec, chuť té mrkve, asi jsem ji neměl jíst, ani z domácí zahrady není totiž tak dobrá...
Po chválení se ještě na chvíli vrátím ke kritice. Nejprve jsem si pochvaloval, jak je skvělé, že máme ledničku na pokoji, ale o dva dny později mi nezbývá než splakat na výdělkem (tedy prodělkem)... Do států propašovaný český česnek jsem hodil přes noc do ledničky a on zmrzl tak, že změkl a je na vyhození, o další den později mi zmrzlo zelí a zavařené Jalapenos, tak jsem si zanadával, že jsem přišel o zelí a hodlal jsem ledničku "ztlumit"... Chyba lávky, superlednička, která začíná po naplnění dělat rámus jako já při umývání nádobí (kdo mě zná si nejspíše rve v záchvatu vlasy :-)), totiž není totiž regulovatelná... Ale vše zlé je k něčemu dobré, tak dlouho jsem v životě zeleninový salát nejedl (tedy s výjimkou jedné tragikomické události v Praze ;-)), no ono totiž žvýkat zmrzlý salát a chilli není úplně samo sebou :-)

Nakonec jsem chtěl přihodit hádanku proč se kancelářský komplex, ve kterém teď pracuji, jmenuje Deep Run Office Park? S naivním překladem jsem se příliš daleko nedostal, ale ani idiomatický slovník mi moc nepomohl http://idioms.thefreedictionary.com/run+deep, takže kdo mi poradí? :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat