Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

středa 30. července 2014

Richmondské zápisky, díl 2, 29.7.2014, první pracovní den, první nákupy

Na 8h nastavený budík nebyl potřeba, vzbudil jsem se před 6h ranní místního času (doma bylo něco před 12h). Pořádně jsem si prohlédl pokoj, vypadá opravdu jak na fotografiích. Jeden velký pokoj s postelí tak pro 3 :-) Velké okno, 2 noční skříňky s telefonními seznamy, Holly Bible a The Book of The Mormon, stůl s židlí, lednička, mikrovlnka, komody, šatní skříň, koupelna s toaletou. K tomu kávovar, žehlička, fén, telefon a obrovská televize s HBO :-) Krom, pro mě, luxusního pokoje máme k dispozici hotelový bazén (bazének - na plavání vážně není) a posilku (posilovničku - na posilování moc není) a ráno jídelnu se snídaní.


Po rozkoukání jsem si pustil notebook a úspěšně vyzkoušel ad hoc Skype spojení s rodinou. Pak jsem se vyhrabal do jídelny na snídani, která se podává od 6-10 hodin. Snídaně byla děsivá, krom ovoce bylo vše s cukrem popř. bez tuku. Takže pečivo je sladké, že se nedá jíst, myslím, že jeden kousek má tolik energie, že bych za den neměl nic jiného sníst, vajíčka z prášku, maso snad taky, jogurty jen s příchutí a přeslazené, mléka z vody, skoro všechny bez tuku, některé i bez laktózy (je to vážně ještě mléko?). Muffiny mě chutnaly, ale i když jím samotný med, tak mi nepřijde tak sladký... Největším zklamáním byl cereální koutek, něco jako obyčejné ovesné vločky se tu nenosí, vše je balené a minimálně smažené a nejlépe s cukrem a nějakou zvrhlou příchutí, k tomu si ještě můžete nasypat balený cukr různého typu a snad i příchutí... Akua, myslel jsem si, že díky snídaním ušetřím, ale pokud se budu stravovat v hotelu, tak budu po návratu investovat nemalé prostředky do zhubnutí a léčení cukrovky, au!

O půl deváte jsme společně vyrazili do práce. Cesta byla na pár minut, hotel je vzdálený přes 2 parkoviště od kanceláří, sláva za to, že nemusíme jezdit autem, juchůůůů :-) Americký openspace vypadá rozhodně přívětivěji než náš brněnský, lidé tu mají více soukromí a dokonce fungující klimatizaci, no ne! Kuchyňka se stává mým oblíbeným místem a už se nemůžu dočkat vyzkoušení odpočinkové místnosti :-)

A teď již práce, té máte sami dost, tím vás nebudu otravovat :-)

Něco málo k nákupům, nebo spíše něco hodně k nákupům? Asi by si zasloužily samostatný článek, jak naberu více zkušeností tak ho možná i sepíši. Jedním slovem - nákupy jsou o život, zvláště jde-li o potraviny. S klukama jsme po práci vyrazili do takového "Tesca" a nestačili jsem se divit. Obzvlášť náročné bylo najít cokoliv bez příchuti, bez cukru a natož pak něco čerstvého jako pečivo či zeleninu. Vše je k dispozici v miliónu příchutí a miliónu stupňů beztučnosti avšak s neskutečným přídělem cukru. A to vážně vše... Člověku se již po prvním dni pomalu zvedá žaludek při pomyšlení na sladké snídaně, sladké pečivo, přeslazené sladké... a když zjistíte, že ani obchodňák nic jiného nenabízí... Co budu jíst? Nakonec se nám s pomocí prodavačky podařilo najít samotné ovesné vločky, no samotné, na krabici maji namalované borůvky, na výběr byly ještě maliny :-) U těstovin, byť jejich výběr byl i ve srovnání s malým českým krámkem poměrně tristní, to nebylo tak zlé, jsou semolinové a dokonce jsem našel i celozrné bez příchuti :-) Největší zlo však představovalo ovoce a zelenina, to snad i český autoservis případně pošta nabízí větší výběr a ty ceny... nakonec jsem našel aspoň malou hlávku baleného zelí, kus bratru za 30Kč, nejlevnější volba, volba téměř z ničeho, k tomu jsem si koupil zavařené chilli papričky a tohle asi budou mé saláty :-) No co vám budu povídat, v potravinách jsem se nasmáli, jen škoda té neodpustitelné ironie...


Žádné komentáře:

Okomentovat