Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

středa 14. listopadu 2012

Motáme se v kuchyni - brokolicový krém

Suroviny:
  • 500g brokolice
  • 100ml smetany na šlehání
  • 1l vody
  • 25g másla
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • čili 
Postup výroby:
  • příprava cibulové jíšky
    • nadrobno nakrájíme cibuli
    • v hrnci rozpustíme 25g másla
    • nakrájenou cibuli vysypeme do hrnce
    • necháme cibulku zpěnit
    • přidáme 2 lžíce hladké mouky
    • pražíme 
    • přilijeme 0,5l vody
    • důkladně promícháváme
  • příprava brokolice
    • brokolici umyjeme a rozdělíme na košťál a růžice
    • očištěný košťál nakrájíme na menší části
    • růžice rozdělíme na co nejmenší části
  • příprava krému
    • do zalité jíšky vhodíme nakrájený košťál
    • osolíme a opepříme
    • vaříme 20-30min
    • vývar scedíme
    • přidáme brokolicové růžice
    • vaříme asi 2-3min
    • rozmixujeme brokolici mixérem
    • přidáme čili koření, případně sůl a pepř
    • zalijeme smetanou na šlehání
    • důkladně mícháme a krém jen přihříváme aby nezačal vřít
    • za 5min můžeme podávat

Žádné komentáře:

Okomentovat