- 500g brokolice
- 100ml smetany na šlehání
- 1l vody
- 25g másla
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- čili
Postup výroby:
- příprava cibulové jíšky
- nadrobno nakrájíme cibuli
- v hrnci rozpustíme 25g másla
- nakrájenou cibuli vysypeme do hrnce
- necháme cibulku zpěnit
- přidáme 2 lžíce hladké mouky
- pražíme
- přilijeme 0,5l vody
- důkladně promícháváme
- příprava brokolice
- brokolici umyjeme a rozdělíme na košťál a růžice
- očištěný košťál nakrájíme na menší části
- růžice rozdělíme na co nejmenší části
- příprava krému
- do zalité jíšky vhodíme nakrájený košťál
- osolíme a opepříme
- vaříme 20-30min
- vývar scedíme
- přidáme brokolicové růžice
- vaříme asi 2-3min
- rozmixujeme brokolici mixérem
- přidáme čili koření, případně sůl a pepř
- zalijeme smetanou na šlehání
- důkladně mícháme a krém jen přihříváme aby nezačal vřít
- za 5min můžeme podávat
Žádné komentáře:
Okomentovat