Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

sobota 17. listopadu 2012

Kateřinská poslední leč 2012

17.11.2012 jsem po roce opět vyrazil na každoroční ples mysliveckého sdružení Zátoky Nová ves - Kateřinská poslední leč. Od minulého ročníku se naštěstí nic nezměnilo, což znamená že v KD v NMNM hráli Pikardi a všude kam lidské oko dohlédlo ležely mrtvoly, mrtvoly zvířat, hlavních výher v tombole...

Letošní příprava na ples byla celkem náročná, celý den jsem mrzl na chalupě a snažil se pracovat - no dobře ta sekačka s pojezdem vám tolik sil nevezme, ale zima vážně byla :-) Když jsem se dohrabal domů, tak jsem byl odměněn vánočním kaprem s bramborovým salátem, jo takový nácvik na Vánoce si nechám líbit :-) U toho bych se chtěl, ač nerad, zastavit. Kapr mě málem přesměroval z plesu do nemocnice, aneb někteří lidé by se na rybu měli více soustředit... Je fajn, že jsme si prohlédl zpomalené záběry vystřeleného airbagu, ale mezitím se jedné z kostí zachtělo zabodnout se mi do krku... Následkem vyvolaného dávicího reflexu bylo vyděšení všech okolo.... No co, nakonec vše dobře dopadlo, bez kosti v krku jsem se mohl spokojeně (nasycen kaprem) vypravovat na leč.

Kdybych ten kilometr šel pěšky, tak bych udělal mnohem lépe, auto bylo zcela zbytečným luxusem, díky kterému jsem se motal po městě (teda spíše díky uzavírkám a mé nevíře v dopravní značení a pak následně při hledání parkovacího místa). Nakonec se však hodilo, ale o tom později...

Když jsem zmrzlý vběhl do kulturáku (ano bundu jsem se nechal hloupě v autě), tak jsem proběhl až do šatny (ve které jsem však neměl co odložit) a zjistil jsem, že po mně nikdo nechtěl lístek... Proč jsem si ho tedy pak kupoval, když je tu očividně volný vstup (možná vběh) :-)

Samotný ples byl v podstatě klasicky, kamarádi, dobrej pokec, smích, tanec, pláč (ten nebyl, jen se mi hodil do krámu)... Pár failů by se sice možná najít dalo, ale což. Třeba ptát se kamaráda, kde má drahou polovičku, když se spolu již 2 měsíce nejsou, to že přítelkyně jednoho z organizátorů vyhraje hlavní cenu - divočáka a pak z plesu zmizí 5h před koncem jen proto, aby ho mohli naporcovat apod. :-)

Kolem třetí ráno jsme to zabalili, dokonce se mi podařilo usměrnit Aldu, který měl slušně nakoupeno a už vyrážel pěšky k domovu... Posadili jsem ho do auta, jo v této chvíli jsem byl rád, že to auto mám a vyrazili obklikou k domovu :-) Málem bych zapomněl, že před odchodem z plesu jsem zažil scénu jak z filmu Hoří má panenko, to když si starší pár přišel do předsálí pro svoji výhru - muflona - a co byste řekli, muflon tam nebyl, byla sranda pozorovat zdejší myslivce, jak pobíhají okolo šatny a snaži se najít tu mrtvolu, ne, mezi kabáty nikde nevisel, se zbylými srnkami taky zrovna neflirtoval... prostě byl pryč, myslivci našli větev na které byl původně přivázaný, a pak se mezi sebou různě domlouvali, kam se mohl podít. Někdo podotkl, že ho třeba jen nedobře zastřelili a že se možná pase za kulturákem :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat