Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

neděle 9. září 2012

Peklo na poušti aneb Triexpert Cup 2012

První běžecký závod - pisáreckou etapu Triexpert Cupu 2012 jsem absolvoval 25.7.2012. Vzápětí Kuba přišel s tím, že se za měsíc koná odveta ve stejný čas na stejném místě. Tak se stalo, že 29.8.2012 jsem opět stanul v Pisárkách na dalším běžeckém závodě.

Jak to se mnou vypadalo v den závodu?
  • Měsíc, který uběhl od prvních závodů jsem sice strávil aktivně, nicméně bez běžeckého či cyklistického tréninku, tj. objektivně jsem byl hůře připraven. Ve snaze dohonit tréninkové manko jsem si od soboty do pondělí vyrazil třikrát zaběhat asi po 8km. Ano mnozí jistě tušíte, že to nebyl dobrý nápad, protože den přestávky v úterý nestačil k rekonvalescenci a většina svalů na mých nohách byla příšerně ztuhlá.
  • Z pohledu výbavy jsem se posunul o světelný krok dopředu, když jsem vyměnil své krásné volejbalové boty za ještě krásnější běžecké :-)
  • Ve snaze nezopakovat chybu s tekutinami a stravou jsem před závody popíjel a pojídal střídmě. Žádný litr pudinku se nekonal, pouze samotné těstoviny a na pití voda.
  • To co jsem ovšem příliš nevychytal, byl zdravotní stav. Od počátku týdne mě provázely žaludeční obtíže, které svého lokálního maxima nabyly právě ve středu, kdy jsem se cítil regulerně nemocný, globálního maxima nabyly mé problémy až v pátek, ale to je již jiná story :-)
Klasický deníček:

17:15
Přifařil jsem se společně s Kubou do auta nové kolegyni a jejímu příteli, skoro bych řekl "klasika".

17:30
Jsme v Pisárkách, jdeme se registrovat. Posledně panovala v Pisárkách a na cyklostezce dusná atmosféra deštného pralesa, dnes takové vlhko rozhodně není, nicméně teploty se blíží tropické 30 ve stínu. Sucho jak na Sahaře...

17:40
Za 60Kč dostávám startovní číslo a čip.

17:45
Pouštím se do rozcvičky, společně s Kubou se jdeme vyklusat. V těchto chvílích poprvé hořce lituji toho, že jsem nešel domů ležet do postele. Mám takový pocit, že žaludek a střeva sjíždějí na prkně ty největší vlny na Havaji. Pokud se dnes nestane "toaletní faux pas", tak asi už nikdy :-) Po vyklusání následuje rozcvička, kdy zjišťuji kolik že svalů zůstalo naprosto betonově ztuhlých... Hodně :-(

17:55
Jdu si odskočit, do startu zbývá jen pár minut.

17:57
Vtlačil jsem se na start mezi první běžce, klasika... :-) 

18:00
Výstřel odstartoval běh.

100m
Držím se přibližně na místě, na kterém jsem odstartoval.

500m
Pomalu se propadám startovním polem, cože? Já to nepřepálil? Ale přepálil, nicméně o trochu méně, než napoprvé :-)

1000m
Stále se pomalu propadám startovním polem, je to hrozně těžký úděl pro psychiku nesnažit se za každou cenu držet krok s ostatními.

1500m
Stoupání okolo Jungle Parku, tady jsem trochu zrychlil, některé závodníky dokonce předbíhám. Ač nevím proč, tento kopec mi sedí.

2000m
Čeká mě kilometrové klesání, ve kterém mě před měsícem předběhla nehorázná hromada lidí, děje se tak i dnes, ale je jich podstatně méně a neutíkají mi o tolik, že by nové běžecké boty zaúřadovaly?

3000m
Polovina trati, stejně jako před měsícem toho mám plné kecky. Zejména mi chybí tekutiny, mám chuť někoho poprosit ať mi půjčí vodu, jinak že umřu žízní. Vždy když chci polknout, tak musím 300m sbírat v ústech sliny, aby se mi to podařilo... Desert hell :-)

3500m
Potkávám své kolegy ve stejných místech jako před měsícem, zdá se, že i přes svůj zdravotně neoptimální stav běžím podobné tempo. V těchto místech jsem naposledy umíral, teď je to o poznání lepší, stále běžím bez křečí a bolestí v bocích.

4000m
Závodníci mě stále předbíhají, ale není to úplná krizovka, stále běžím :-)

4500m
Nejvyšší bod trati je za mnou, teď jen z kopce a po rovince až do cíle.

5000m
To co před měsícem přišlo ne metě 3000-3500m přichází dnes na metě 5000m, nicméně píchání v boku nepřišlo v takové intenzitě a i malé zpomalení stačilo k tomu, aby přestalo.

5500m
Snažím se zachytit několika závodníků, kteří mě předbíhají, ale jejich tempo nejsem schopen akceptovat, asi bych se nedostal do cíle. Po chvíli se sice ukazuje, že i ti přede mnou to trochu přehnali a už mi dále neutíkají, přesto asi nemám dost sil, abych je doběhl.

5800m
Téměř jako přes kopírák, zbývá 200m do cíle, jsem vyřízený, skoro bych měl chuť se plazit do cíle po břiše... Tentokráte však spatřím mezi diváky trio kamarádů - Et, Jirka, Pavel. V tu chvíli vím, že do cíle budu opět sprintovat... A taky že jo, nasazuji drtivý finiš, poslední dvoustovku běžím s větrem o závod, luxusní sprint, během kterého porážím opět asi 5 závodníků. Ano, vše je jen o motivaci ;-)

6000m
Jsem v cíli, opět se držím na nohou jen díky nezdolné vůli. Házím do sebe jeden kelímek pití za druhým, jednu půlku banánu za druhou... Asi po 5 minutách jsem schopen sundat číslo a čip a po 10 minutách můžu začít i mluvit s kamarády. Krásně bolestivý závod je za mnou a já jsem znovu spokojen, protože jsem porazil sám sebe.

Můj výsledek:
  • čas - 24:09
  • pořadí - 43 místo (z 270)
  • průměrná rychlost - 14,93km/h

Žádné komentáře:

Okomentovat