Suroviny:
- korpus
- 12dkg moučkového cukru
- 10dkg polohrubé mouky
- špetka soli
- na špičku nože kypřící prášek do pečiva
- 5 vaječných žloutků
- 5 vaječných bílků
- krém
- 1 vanilkový prášek
- 300ml plnotučného mléka
- 1 polévková lžíce krystalového cukru
- 125g másla
- náplň
- marmeláda
Postup výroby:
- korpus
- základ
- do mísy nasypeme cukr, mouku, sůl, kypřící prášek
- suroviny v míse důkladně promícháme
- do mísy přidáme vaječné žloutky a opět důkladně promícháme
- sníh
- v míse ušleháme sníh z vaječných bílků
- kompletace
- ušlehaný sníh po lžících vmícháváme do základu těsta
- pečení
- troubu předehřejeme na 200°C
- vystřihneme pečící papír na velikost pečícího plechu
- těsto vlijeme na plech a rozetřeme, aby ve všech místech bylo stejně tlusté
- vložíme do trouby a pečeme 10 minut
- lehce necháme vychladnou, aby byl korpus vlažný
- smotáme korpus do kýženého "zavináče"
- smotaný korpus necháme zcela vychladnout
- krém
- uvaříme pudink (dle návodu na sáčku), množství dle návodu výše
- pudink necháme zcela vychladnout
- do mísy vložíme 125g másla a necháme ho povolit
- mixérem pak máslo rozšleháme
- po lžících za stálého mixování přidáváme vychlazený pudink
- podle chuti případně dosladíme práškovým cukrem
- kompletace
- korpus roztočíme a sloupneme z něj pečící papír
- na vnitřní stranu namažeme marmeládu
- na namazanou stranu rozetřeme krém
- korpus zpět zabalíme
Žádné komentáře:
Okomentovat