Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

úterý 23. února 2016

Motáme se v kuchyni - medovník

Suroviny:
  • korpus
    • 50 dkg hladké mouky
    • 20 dkg cukru krupice
    • 10 dkg másla
    • 6 dkg medu
    • 2 celá vejce
    • 1 lžička sody
  • krém
    • 10 dkg hrubé mouky
    • 0,5l plnotučného mléka
    • 1 vanilkový cukr
    • 15 dkg moučkového cukru
    • 250g másla
  • posyp a ostatní
    • 5 dkg vlašských ořechů
    • marmeláda
    • rum

Postup výroby:
  • korpus
    • připravte teplou lázeň 
      • metličkou vyšlehejte cukr, máslo, med, vejce a sodu
      • pomalu přidávejte mouku a promíchávejte
      • vytvořte tak těsto, které nechte 2h odležet v lednici
    • vypracování těsta
      • na válu vypracujte těsto
      • těsto rozdělte na 3 stejné části
    • pečení (opakujte 3x)
      • předehřejte pečící troubu na 200°C
      • každou část vypracovaného těsta rozválejte na pečícím papíru 
      • propíchejte špejlí vyválené těsto na několika místech
      • pečící papír s uváleným těstem přesuňte na pečící plech
      • vložte plech do trouby a pečte 10 minut
      • sundejte pečící papír z upečené placky 
      • korpus vykrojte do požadovaného tvaru (např. čtverec)
      • odřezky uložte na později (výroba posypu)
  • krém
    • kaše
      • do hrnce vlijte mléko a přidejte mouku 
      • uvařte kaši
      • nechte vychladnou v lednici
    • krém
      • v míse utřete máslo, moučkový a vanilkový cukr
      • nechte lehce vychladnou v lednici
      • po lžících vmíchávejte uvařenou kaši
  • posyp
    • namelte vlašské ořechy
    • namelte uložené odřezky korpusu
    • promíchejte namleté ořechy a korpus
  • kompletace
    • krém rozdělte na 3 části
      • 1/3 nechte tak jak je
      • 2/3 smíchejte s 1/2 posypu 
    • spodní korpus položte na pečící papír (pro lepší manipulaci)
    • spodní a prostřední korpus slepte krémem, případně krém pokapejte rumem
    • prostřední korpus můžete potřít marmeládou
    • prostřední a vrchní korpus slepte krémem, případně krém pokapejte rumem
    • vrchní korpus a celý povrch potřete 1/3 krému bez posypu, případně krém pokapejte rumem
    • 1/2 posypu použijte na zasypání krémem potřeného medovníku
    • uložte medovník na den do lednice


Žádné komentáře:

Okomentovat