- korpus
- 50 dkg hladké mouky
- 20 dkg cukru krupice
- 10 dkg másla
- 6 dkg medu
- 2 celá vejce
- 1 lžička sody
- krém
- 10 dkg hrubé mouky
- 0,5l plnotučného mléka
- 1 vanilkový cukr
- 15 dkg moučkového cukru
- 250g másla
- posyp a ostatní
- 5 dkg vlašských ořechů
- marmeláda
- rum
Postup výroby:
- korpus
- připravte teplou lázeň
- metličkou vyšlehejte cukr, máslo, med, vejce a sodu
- pomalu přidávejte mouku a promíchávejte
- vytvořte tak těsto, které nechte 2h odležet v lednici
- vypracování těsta
- na válu vypracujte těsto
- těsto rozdělte na 3 stejné části
- pečení (opakujte 3x)
- předehřejte pečící troubu na 200°C
- každou část vypracovaného těsta rozválejte na pečícím papíru
- propíchejte špejlí vyválené těsto na několika místech
- pečící papír s uváleným těstem přesuňte na pečící plech
- vložte plech do trouby a pečte 10 minut
- sundejte pečící papír z upečené placky
- korpus vykrojte do požadovaného tvaru (např. čtverec)
- odřezky uložte na později (výroba posypu)
- krém
- kaše
- do hrnce vlijte mléko a přidejte mouku
- uvařte kaši
- nechte vychladnou v lednici
- krém
- v míse utřete máslo, moučkový a vanilkový cukr
- nechte lehce vychladnou v lednici
- po lžících vmíchávejte uvařenou kaši
- posyp
- namelte vlašské ořechy
- namelte uložené odřezky korpusu
- promíchejte namleté ořechy a korpus
- kompletace
- krém rozdělte na 3 části
- 1/3 nechte tak jak je
- 2/3 smíchejte s 1/2 posypu
- spodní korpus položte na pečící papír (pro lepší manipulaci)
- spodní a prostřední korpus slepte krémem, případně krém pokapejte rumem
- prostřední korpus můžete potřít marmeládou
- prostřední a vrchní korpus slepte krémem, případně krém pokapejte rumem
- vrchní korpus a celý povrch potřete 1/3 krému bez posypu, případně krém pokapejte rumem
- 1/2 posypu použijte na zasypání krémem potřeného medovníku
- uložte medovník na den do lednice
Žádné komentáře:
Okomentovat