Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

úterý 19. ledna 2016

Jak jsem nejel prolog Stopy pro život 2016 aneb vyčerpání neokecáš

Když jsem se v předvečer pátečního plesu dověděl, že v neděli odpoledne bude NMNM hostit prolog 6. ročníku Stopy pro život, byl jsem odhodlán zúčastnit se ho. Pod pojmem zúčastnit je však nejspíše třeba chápat můj pozvolný návrat k tradičnímu nezávodění á la jedu bez čísla... Ale jak už se to tak stává, nakonec bylo všechno jinak. V pátek ples a minimum spánku, v sobotu příprava běžek, pět hodin za volantem, 20km turistiky na běžkách, výběh sjezdovky na Paprsek a k dobru půlka závodu "15 okolo Paprsku", opět nemnoho spánku a nedělní příprava běžek, 28km na kameňačkách, druhá nedělní příprava běžek, kilometr běhu a najednou stojím u Ski.

Myslíte, že by se takhle dalo vážně závodit? Ano, jistě že dalo, ale v mém případě pěkně blbě, takže nakonec padlo rozhodnutí dát si čtvrtinu či polovinu závodu... Plánovaný formát 4*4km se organizátorům nějak nevešel do lesa Ochoza (pomiňme pro tentokrát skutečnost, že se jezdí spíše na Plačkovci a Harusáku), takže ve výsledku čekalo na závodníky 5*3,3km. Já jsem spolu s Jirkou (trenérem) dorazil do dějiště závodů krátce po 15h, bohužel se mi nepodařilo zarezervovat si místo na střelnici, takže nebylo nač čekat, pustil jsem GPSku a vyrazil na trať. Už první kolo mi jasně dalo najevo, že ani v neděli to nepůjde a že se nakonec budu muset spokojit s ujetou pětinou závodu :-) Spokojil jsem se s ní rád :-) Skaty jsem na nohách neměl hrozně dlouho a bylo to opět znát, křeče v holeních, špatný styl, vyčerpání a ani ta máza se strukturou se příliš nepovedla... Ale co, bude lépe :-) Kolečko jsem oddriftoval asi za 9:10 a vyčerpáním padal na hubu... Kdybych udržel takové tempo další čtyři kola, nebylo by to tak zlé, stačilo by to plus mínus na první desítku, které kraloval místní borec, Jirka Ročárek, který jel úplně jinou ligu než zbytek startovního pole... Je však skoro zbytečné připomínat, že tímto tempem bych nevydržel bruslit déle než přesně toto jedno kolo, tj. o první desítce nemůže být žádná řeč... Takže se klidně bavme o kterékoliv desítce, avšak hodně vzdálené té první :-) To konec konců není nic proti ničemu a navíc je to pravda :-)

Po tomto ne zrovna zdařilém experimentu jsme spolu s Jirkou vyklusali další dvě kolečka. Na čtvrté jsem se necítil natolik, že jsem trenéra ukecal na kroužení po stadionu :-)

Takže příště znovu a lépe! :-) Skol!

Zajímavé odkazy:

Žádné komentáře:

Okomentovat