Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

pátek 25. prosince 2015

Sušíme až se z masa kouří

Hovězí a krůtí maso zbavíme blan a tuku, uložíme do mrazáku na 1h, aby lehce ztvrdlo, nakrájíme na plátky tlusté 1-3mm (krájíme po směru vláken), osolíme (mořská sůl je prý díky absenci přidaného jódu lepší).
  • vložíme do sušičky (70°C) na 4h
  • vložíme na pečící plech do trouby předehřáté na 150°C, teplotu stáhneme na 100°C, pečeme 30min
  • vložíme do sušičky (70°C) na 6h
Teplota a délka sušení je závislá na sušičce, typu, velikosti, tloušťce plátků masa a především osobních preferencích (aneb jak chcete mít maso gumové či tvrdé). Tak či onak je vhodné maso na půl hodiny vložit do trouby a péct na 100°C, aby se zničily bakterie rodu Salmonella a dalších viz:

Žádné komentáře:

Okomentovat