Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

středa 9. prosince 2015

Jak na mák modrý

Tak jsem zase jednou volal na univerzitu, abych dostal univerzální radu, jak uskladnit mák. Že bych zase nedůvěřoval těm internetům? No a vy jim snad věříte? :-) Ne abyste mi položili otázku, zda já věřím univerzitám :-) Jo časem se možná stane, že budu obvolávat všechny, aspoň ty české...
  • Při kratším skladování je možné použít látkový sáček v temné, chladné a suché místnosti, zajistíme-li nepřítomnost aromatických potravin (např. větraná spíž).
  • Při delším skladování je vhodné mák zmrazit.
A proč to děláme, resp. co se může máku přihodit, neučiníme-li tak?
  • žluknutí
  • škůdci
  • plísně
Dojde tak ke smyslovému znehodnocení - olejovitá, žluklá až hořká chuť nám naštěstí zabrání konzumaci.


Žádné komentáře:

Okomentovat