Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

čtvrtek 27. června 2019

ZLM 2019 - cyklistická časovka aneb když větry nepomáhají

23.6.2019 jsem jsi zašpinil kolo a pak ho dlouze umýval. Děs! A mimo jiné jsem se zase po roce objevil na startu časovky na Sklené. Od rána mě mrzelo několik okolností jako byl setrvalý déšť (předznamenávající minimálně to, že budu umývat kolo), zima, protivítr dokonalého směru a velikosti 20km/h a mimo jiné i taková drobnost, že jsem bez formy a těžký (jak typický povzdech).

Letos jsem se sice vyvaroval několika předešlých přešlapů, takže jsem např. do ZNS dojel autem, nikoliv na kolem, jel na čistou vodu, nikoliv na "chemii" apod. Na stranu druhou jsem samozřejmě několik chybek vyrobil. Největší? Absence tréninku, naštvání na mokro a víceméně nevyzkoušená změna setupu silničky.

Dres s číslem 138 nepředznamenával nic jiného než start v 10:38, přičemž se startovalo intervalově po 1. min. Po jednom kilometru jsem dojel 137, po čtyřech kolimetrech jsem dojel 132, která startovala spolu s 137. Během následujícího kilometru jsem pak sjel asi 4 další závodníky. No a pak v cílové rovince resp. v cílovém kopci jsem pro jistotu getnul ještě jedno číslo, pro změnu 129, tj. borce, který startoval 9 minut přede mnou. Takhle to možná nezní tak tragicky, ale bylo... Od začátku mě trápilo slušné dusno přestože teploty stěží olizovaly cokoliv nad 20°C. Od začátku mi nestačil dech a ten protivítr ve spolupráci s moji korpulentností nebyl také ničím příjemným. Ve výsledku se stalo to co vždy, namyšlená stopa jako by neexistovala, snažil jsem se vyhnout přílišnému mokru na silnici, snažil jsem se uhýbat protivětru a vůbec, prostě to bylo těžké jako vždy. Z pohledu výsledků z toho bylo nakonec překvapivé čtvrté místo s ani ne 50s ztrátou na vítěze. Trochu schizofrenie, osobně můj druhý nejslabší čas ever a zároveň nejmenší ztráta na vítěze spolu s nejhorší fyzičkou a největší váhou ever? Před očima mi běží scéna z divadelní hry Afrika točící se okolo Zupa Vometáka:
Žába: Ano Bohousku, On ti tu brašnu odnesl, ty sis toho vůbec nevšiml a já jsem mu ji teď ustřelili od zobáku. To je dobré vysvětlení pro tu věc. (na scénu konečně dopadne správná rekvizita - mrtvý sup)
Žába: Tak teď je to kapku složitější... Teď  bych to viděl tak, ze kulka nejen ustřelila Vometákovi tu brašnu od zobáku, ale zřejmě ho i smrtelně zranila.
Ludwig: Ano! A protože ta brašna byla těžší než zup, dopadla dřív. Co? Tím se to všechno vysvětlilo a už bych o tom nemluvil. (s těmi slovy odnese brašnu i supa do zákulisí)
Takže tohle snese snad jediné vysvětlení, se vší úctou k ostatním závodníkům nestartoval pro tentokrát prostě žádný profík, který mi běžně nadělí několik minut. Takhle se skoro bojím, že nemít nadbytečných 10kg, byl bych schopný vyhrát i bez dalšího tréninku... Jaká škoda, že mám tak moc rád jídlo. BTW čas 17:49 a krásných 105,51 bodů. Celkově žádný posun, držím si nelichotivé 14. místo a příště bude hůř, protože plavat vážně nejdu, mám svůj život rád...


Žádné komentáře:

Okomentovat