Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

úterý 26. září 2017

Nezapomínejte na "vystoupit a nastoupit" aneb Lenovo T430 bez zvuku na baterku (Windows 7)

Historické Lenovo T430 se stalo objektem, ve kterém jsem už poměrně dávno objevil jeden problém, po vypojení adaptéru přestalo přehrávat zvuk. Sice mě to naštvalo, to protože mám rád fungující věci, ale nějaká jiná činnost byla tehdy přednější, tak jsem nad tím mávl rukou. Zkrátka scénář "jedu na baterku a něco poslouchám" je u mě vzácný. Když se mi to stalo po druhé, tak jsem odhodlaně začal sjíždět Internet a hledat tento problém a jeho řešení dle co nejspecifičtěji zadané kombinace klíčových slov v domnění, že ThinkPad komunita je stále velice aktivní. Bohužel ve výsledku to znamenalo ztrátu desítek minut, možná pár hodin, aniž bych problém vyřešil, žádné z nabízených řešení nefungovalo, navíc symptomy často disponovaly nějakou drobnou odlišností.

Dnes se mi to stalo znovu. Znovu jsem tupě otevřel browser a zcela nečekaně a netypicky otevřel Microsoftí web, kde jsem nalezl několik rad, jak postupovat, upozorňuji jak postupovat v případě jakéhokoliv HW. Přirozeně se šlo od té nejtriviálnější rady v podobě kontroly vypnutého zařízení pro přehrávání zvuku... Potupně a postupně jsem zkoušel všechny rady a už druhá zafungovala - odeberte ovladač zvukové karty a restartujte počítač. Vlastně jde, po: "Zkoušeli jste to vypnout a znovu zapnout", o druhou základní implementaci metody "vystoupit a nastoupit". Zamrzelo mě, že jsem na takovou blbost nepřišel sám, hned, už dávno... Ale co, poučení pro příště, nepodceňovat ty nejjednodušší metody.


Žádné komentáře:

Okomentovat