Štítky

auta (18) běh (34) beskydy (13) brusle (34) cukroví (11) divadlo (1) DIY (2) filmy (17) golf (1) hory (37) IT (68) jednokolka (1) kola (109) kolce (10) koloběžky (4) koncert (4) koně (1) létání (20) lezení (22) literatura (8) lodě (2) lyže (130) motorky (61) osobni (1) osobní (102) plavání (4) posilování (2) potraviny (27) příroda (8) recenze (3) recepty (62) sauna (1) squash (3) tanec (3) telefony (19) turistika (60) USA (58) vlaky (4) vysocina (3) wakeboarding (1) závod (1) závody (84) ZLM (66)

pátek 29. září 2017

Motáme se v kuchyni - jahodové knedlíky ze spařeného těsta

Suroviny:
  • 250g hrubé mouky
  • 250ml mléka
  • 50g tuku (másla)
  • špetka soli
  • 1 vejce

Postup výroby:
  • Příprava těsta:
    • mléko dáme vařit do velkého hrnce
    • do mléka vložíme tuk a necháme ho rozpustit
    • mléko přivedeme k varu
    • postupně do teplého mléka nasypeme mouku a sůl
    • důkladně promícháme a zpracujeme (lze vařečkou vzhůru nohama)
    • promíchané těsto necháme trochu zchadit
    • dáme těsto na vál
    • do těsta přidáme vejce
    • důkladně promícháme
  • Příprava knedlíků
    • odkrojíme kus těsta
    • v ruce vyválíme placku
    • do placky vložíme jahodu (ideálně zmraženou, aby nepouštěla vodu)
    • uzavřeme jahodu v těstu a vyválíme v ruce kulatý tvat
  • Vaření knedlíků
    • ve velkém hrnci do 3/4 naplněném vodou přivedeme vodu k varu
    • všechny přichystané knedlíky vložíme do vroucí vody
    • mírně vaříme dokud všechny knedlíky nevyplavou na hladiny (5-10min)

Žádné komentáře:

Okomentovat