- 250g hrubé mouky
- 250ml mléka
- 50g tuku (másla)
- špetka soli
- 1 vejce
Postup výroby:
- Příprava těsta:
- mléko dáme vařit do velkého hrnce
- do mléka vložíme tuk a necháme ho rozpustit
- mléko přivedeme k varu
- postupně do teplého mléka nasypeme mouku a sůl
- důkladně promícháme a zpracujeme (lze vařečkou vzhůru nohama)
- promíchané těsto necháme trochu zchadit
- dáme těsto na vál
- do těsta přidáme vejce
- důkladně promícháme
- Příprava knedlíků
- odkrojíme kus těsta
- v ruce vyválíme placku
- do placky vložíme jahodu (ideálně zmraženou, aby nepouštěla vodu)
- uzavřeme jahodu v těstu a vyválíme v ruce kulatý tvat
- Vaření knedlíků
- ve velkém hrnci do 3/4 naplněném vodou přivedeme vodu k varu
- všechny přichystané knedlíky vložíme do vroucí vody
- mírně vaříme dokud všechny knedlíky nevyplavou na hladiny (5-10min)
Žádné komentáře:
Okomentovat